• 0

Banca Intesa najbolja banka u Srbiji

Banca Intesa je dobitnik nagrade za banku godine u Srbiji, koju tradicionalno dodeljuje finansijski časopis The Banker

  • 0
Banka intesa

Foto: Branko Starčević

Renomirani specijalizovani mesečnik The Banker, koji je deo medijske grupe Financial Times, svake godine dodeljuje nagrade za najbolje banke uzimajući u obzir finansijske pokazatelje poslovanja, strategiju razvoja digitalnih i tradicionalnih kanala plaćanja, strateške inicijative, kao i odnos prema klijentima.

- Izuzetna nam je čast što smo po deveti put dobili priznanje od uglednog finansijskog časopisa The Banker kao najbolja banka u Srbiji, čime nisu nagrađeni samo naši rezultati u protekloj godini, već i opredeljenost da kontinuirano unapređujemo sopstveni poslovni model, pre svega kroz digitalizaciju procesa i usluga, kako bismo adekvatno odgovorili rastućim zahtevima svih segmenata klijenata i održali visok nivo njihovog zadovoljstva. Kao i do sada, Banca Intesa i dalje ostaje pouzdan partner svim svojim korisnicima, potvrđujući svoju lidersku poziciju i u ovoj izazovnoj godini u kojoj smo bili prinuđeni da se prilagodima novim uslovima poslovanja. Shodno novonastaloj situaciji prouzrokovanoj pandemijom, a s obzirom na kompleksnost banke, njenu ulogu i značaj, kao i veliki broj korisnika, vrlo brzo smo izmenili model rada kako bismo bili u prilici da uz najviši stepen zaštite zaposlenih i klijenata svoje usluge stavimo na raspolaganje građanima i privredi, pa nas posebno raduje činjenica da su nas baš ove godine i vodeći međunarodni finansijski časopisi Euromoney i Global Finance proglasili za najbolju banku u Srbiji za 2020. godinu - izjavila je Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banca Intesa i izrazila uverenje u nastavak daljeg uspešnog poslovanja, koje će opravdati stečena priznanja i nagrade.

Pored nagrade za „Banku godine u Srbiji“, međunarodna bankarska grupa Intesa Sanpaolo, u okviru koje posluje Banca Intesa, dobila je i priznanja za „Banku godine u zapadnoj Evropi“, kao i za „Banku godine u Italiji“ u 2020.

Banca Intesa zauzima vodeću poziciju na domaćem tržištu mereno svim ključnim indikatorima poslovanja – ukupnom aktivom, kapitalom, kreditima i depozitima klijenata. Banka posluje sa 1,36 miliona klijenata kojima stavlja na raspolaganje inovativne proizvode, vrhunsku uslugu i jedinstveni spoj razvijene poslovne mreže i digitalnih servisa.

Magazin „The Banker“ predstavlja važan izvor ekonomskih i finansijskih informacija za globalnu bankarsku industriju, sa tradicijom dugom skoro 95 godina. Godišnja priznanja koja dodeljuje ovaj časopis smatraju se jednim od najprestižnijih bankarskih nagrada na svetu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>