• 0
 ≫ 

Akcije Tesle od početka godine skočile 427%

 ≫ 

Cena akcije kompanije Tesla je od početka ove godine porasla preko 400%

  • 0
Tesla kompanija brand

Foto: Tanjug/AP

Krajem avgusta, uspešno je sproveden split akcija, tj. usitnjavanje postojećih akcija (u odnosu 1 postojeća za 5 novih), koje je dovelo do uvećanja ukupnog broja akcija.  Isporuke su ranije bile veliki problem za kompaniju, a sada se obavljaju na vreme, dok kompanija nastavlja ekspanziju na ogromno kinesko tržište.

Tesla će prema očekivanjima u 2020. godini isporučiti 500.000 vozila, što će biti još jedan rekord za kompaniju. Velika fabrika u Šangaju pomaže da se vozila proizvedu na vreme.

Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da preko interneta trguju cenom akcija kompanije Tesla (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija Tesle”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija Tesle” preuzmite ovde.

Kompanija Tesla je u ponedeljak, 16. novembra, dobila značajno priznanje nakon zatvaranja berzi. Dow Jones je saopštio da će uvrstiti kompaniju na listing referentnog berzanskog indeksa, S&P 500, koji obuhvata najbolje (velike i srednje) kompanije u SAD.  Posle četiri profitabilna kvartala uzastopno, berzanski odbor renomiranog indeksa, dao je zeleno svetlo za Teslu koja će 21. decembra zvanično postati sastavni deo indeksa.

Tesla kola kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

U ponedeljak, nakon zatvaranja berze, akcije kompanije su „skočile” preko 13% (u after market-u) jer su investitori pozitivno reagovali na dugo očekivanu vest. Naredni dan, tokom redovnog trgovanja, akcija je ostvarila dodatni rast od preko 8%.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija Tesle” preuzmite ovde.

Kompanija će biti jedna od 10 najvrednijih u sastavu indeksa S&P500, sa tržišnom kapitalizacijom koja trenutno iznosi 8,2 milijardi dolara.

To znači da bi mnogi investicioni fondovi koji pasivno prate kretanje indeksa akcija S&P 500, do 21. decembra, mogli kupovati akcije kompanija Tesla a prodavati druge akcije, sve proporcionalno vodeći računa da se usaglase sa strukturom jednog od najstarijih indeksa američkog tržišta akcija. Takva investiciona aktivnost, mogla bi da izazove (dalji) rast cene akcije ove kompanije.

Ovaj novostečeni kredibilitet za Teslu, biće još jedna velika pobeda za izvršnog direktora Elona Maska koji nastavlja da (pozitivno) iznenađuje investicionu javnost.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija Tesle” preuzmite ovde.

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>