• 2

Milica Starović, kajakašica: Neočekivana promena planova - venčanje umesto Tokija!

Za trofejnu kajakašicu Milicu Starović 2020. godina bila je nepredvidiva, pa se tako umesto odlaska u Tokio na Olimpijske igre, u njenom životu desila veridba i venčanje za kolegu, Antuna Novakovića, kajakaša iz Hrvatske

  • 2
Milica-Starovic, Vojvođanska banka Foto: Promo

Pred novi ciklus takmičenja, na snimanju reklame Vojvođanske banke na Adi Ciganliji, istakla je kako joj je svaka trka bitna, dok će posebno pamtiti pobedu na Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu, koju smatra prekretnicom u svojoj karijeri i implus koji ju je inspirisao za dalje.

  • Kako se pripremaš za Olimpijske igre u Tokiju 2021.? Kako si doživela to što su Olimpijske igre odložene?

Osećanja su mi bila pomešana. Naravno da mi je u prvi mah bilo teško i da sam želela po svaku cenu da se one održe. Bila je specifična situacija, jer smo u to vreme bili i dalje u Turskoj na pripremama, gde smo i ostali i produžili ih. Olimpijski komitet nam je rekao da ostanemo i pripremamo se dokle god je to moguće jer u to vreme tamo još uvek nije stigao virus. Situacija je bila mirna, međutim kada su nam javili da će Igre sigurno biti odložene za godinu dana, istog dana su nam takođe javili da naša Vlada šalje poslednji avion za građane da se vrate. Sve se poremetilo, ali smo se brzo, u toku jednog dana, pomirili sa tom situacijom. Nije nam toliko teško palo zato što smo svi u istoj situaciji. Našoj konkurenciji su isti uslovi kao i nama, nastavljamo da se spremamo kao da se ništa ne dešava. Olimpijske igre su nam i dalje glavni i osnovni cilj.

  • Tvoja nedavna veridba a nakon toga i venčanje izazvalo je puno lepih komentara na čitavom Balkanu. Kako ti gledaš na to?

Nisam neki tip za velika slavlja, spremam se za Olimpijske igre u Tokiju. Svi smo bili na okupu, u prirodi i zaista sam bila iznenađena. Bilo je prelepo. I venčanje je zbog trenutne situacije organizovano u manjem krugu najbližih. Mi nismo ljudi koji se medijski eksponiraju, koristimo društvene mreže, Antun ređe nego ja. Medijska pažnja mi je bila simpatična, ali me je baš iznenadilo koliko je to bilo propraćeno, čak u Sloveniji. Ljudima je interesantno, naročito medijima, posebno kada su naše nacije u pitanju. Videla sam da su komentari divni, hvala svima.

  • Da li više voliš da si u kajaku sama ili sa partnerom?

Zapravo to je teško pitanje. Jako je lepo voziti grupni čamac kada taj čamac ide dobro i kada je dobro uveslan. Na primer, trke koje sam veslala sa Dalmom Ružičić - Benedek u dvosedu su neprocenjive. Pre tri godine, ovde na Adi u četvercu osvojile smo medalju na Svetskom kupu koji se održavao kod nas. Imamo sa kim da podelimo sve te emocije, bile one dobre ili loše, nismo sami u tome. Kada si jedan u čamcu, opet je dobro, na drugačiji način. Posebno onda kada je čovek utreniran i kada taj čamac ide, kako mi to kažemo, klizi po vodi. Nije ništa isključeno, ali za sada sam samo ja u kajaku.

  • U kakvom sećanju ti je ostao Rio i kako sa ove vremenske distance posmatraš taj period i to takmičenje?

Rio je stvarno velika lekcija i nakon toga sam bila razočarana. Želela sam mnogo više i znam da sam vredela više od toga što se tamo rezultatski pokazalo. To je ipak bio put koji sam morala da prođem da bih očvrsnula i nadam se da će sva ova iskustva rezultirati pobedničkim postoljem, na idućim Igrama.

Milica je samo jedna od sportista kojima Vojvođanska banka u parterstvu sa Olimpijskim komitetom Srbije pruža podršku za optimalne uslove treniranja, omogućava putovanja na takmičenja i pomaže da ostvare maksimalne sportske rezultate. Milica kaže da podržava sve kolege sportiste i uvek navija za našu zemlju, ali da su joj pored kajaka najdraži sportovi na vodi koji su cikličnog pokreta i vezani za boravak u prirodi.

Pratim zimske sportove kao što su biatlon, skijaško trčanje i pucanje. To mi je jako interesantno da gledam, i koliko god zvučalo suprotno, slično je kajaku. Malo se saosećam sa njima dok ih gledam zbog tih mentalnih priprema, zbog toga što se čovek dosta bori sam sa sobom, kaže Milica, dok je šminkaju tokom priprema za snimanje spota.

  • Za vreme karantina i epidemije, pored toga što zvaničnih treninga nije bilo, da li si nastavila da treniraš i šta su ti bile glavne zanimacije?

Po povratku sa priprema iz Turske nisam znala šta me je snašlo. Uselila sam se u novi stan koji nije bio namešten i bilo mi je potrebno vreme da se snađem. Trebalo mi je pola karantina da se dovedem u red, jer je sve bilo na meni. Zapravo sam se najviše posvetila treningu jer je naš sport takav da sada ne sme da se gubi; ni na treninzima, ni na izdržljivosti. Iako imamo vremena jer je sezona pomerena, mi ne smemo da ispadnemo iz tog trenažnog procesa tako da sam ja imala po tri treninga na dan. Srećom mogla sam da koristim garažu gde sam instalirala kajakaški ergometer. Mislim da sam iz karantina izvukla maksimum. Imala sam vremena za sebe i više nego inače tako da sam mogla da se bavim kulinarstvom i naučim nešto novo.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anabela

    11. decembar 2020 | 11:20

    Bravo! Divna devojka. Srecno u daljoj karijeri.

  • Bosanski Brod

    11. decembar 2020 | 17:39

    Pozdrav za novu komšinicu iz Slavonskog Broda 🛶

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>