• 0

Roditelji su u 2020. kupovali više igračaka nego pre, i to iz ovih razloga. Da li ste među njima?

Gotovo svi proizvođači igračaka beleže rast prodaje već punih devet meseci, i taj trend se nastavlja

  • 0
igračka Foto: Unsplash

Gotovo sve kompanije za proizvodnju igračaka zabeležile su rast prodaje tokom ovih devet meseci, koliko u većem delu sveta vlada kriza izazvana virusom korona.

Na to je direktno uticao karantin, odnosno potreba roditelja da deci obezbede zabavu, posebno dok rade od kuće, a s druge strane, trend se nastavlja kako dolaze praznici.

Kupovina poklona je uveliko počela, jer smo duboko zagazili u decembar. Mame i tate imaju potrebu i da dodatno obraduju decu ove godine, jer je maltene cela 2020. bila izuzetno stresna, što su i mališani osetili.

Kao za odrasle, tako je i za njih nastupila "nova normalnost": možda ne znaju zašto, ali znaju da moraju da nose maske u nekim situacijama, rad u školama širom sveta je izmenjen, zabava je takođe dobila drugačiji okvir.

"Mattel" je izvestio o jednom od svojih najboljih kvartala u poslednjih 10 godina, a "Hasbro" je krajem oktobra podelio s javnošću rezultate za kvartalni prihod i dobit koji su nadmašili očekivanja analitičara.

Roditelji su masovno kupovali igračke, i to onlajn, kako bi animirali decu, a ova sezona praznika je posebno udarna za sve proizvođače. Čuveni "Lego" je takođe uočio rast prodaje, posebno velikih setova sa sitnim delovima, jer su se time bavili roditelji zajedno sa decom, kako bi ispunili vreme u izolaciji.

Izvršni direktor grupe "The Toy Association", Stiv Pasierb, kaže da je "rast prodaje bio evidentan čim su milioni zaposlenih počeli da rade od kuće". Dodaje da su se najviše prodavale puzle, građevinski setovi, kao i kreativni, zatim društvene igre.

Taj trend, dakle, traje oko devet meseci i nastavlja se, posebno imajući u vidu da mnoge firme neće organizovati priredbe za decu zaposlenih, niti druženje s Deda Mrazom. Roditelji zato deci žele da pruže bogato iskustvo u toplini svog doma. Neki kažu da ne žele da "razmaze decu poklonima", ali da je ova godina izuzetak.

Video: Pet načina da sačuvate više novca u džepu, već danas!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>