• 3

Da li biste potpunom strancu platili račun u radnji? Ova devojka je dala 9.000 dinara

Ženi je odbijena kartica u radnji, a onda joj je nepoznata osoba platila račun "bez reči"

  • 3
Žvake, plaćanje karticom

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Uprkos krizi i poljuljanim finansijama širom sveta, i dalje ima dobrih ljudi, spremnih da pomognu onima koji su u nevolji. Priča koja se nedavno desila, raznežila je celu Veliku Britaniju.

Naime, jedna Britanka je krenula u predbožićni šoping, ali joj je prilikom plaćanja kartica odbijena. Sklonila se u stranu da smisli kako da reši problem, a onda joj je nepoznata devojka platila ceo račun, vredan 69 funti, ili oko 9.000 dinara.

To se desilo pre nedelju dana u Liverpulu, kada je Paula Fletčer (46) obavljala poslednju kupovinu pred praznike, prenosi Daily Mail, ali se pojavio problem sa PIN-om i nije mogla da plati, iako je imala novca na računu.

- Sklonila sam se kako bih rešila problem, tj. odblokirala karticu, a kada sam se vratila račun je bio plaćen - rekla je ova majka iz Velike Britanije, kroz suze, jer ju je ganuo potez mlade sugrađanke.

Kako kaže, "bila sam van sebe, sela sam i plakala".

Kasirka joj je rekla kako joj se čini da je ovaj lep gest povezan s aktuelnom akcijom "12 dana božićne dobrote", kada ljudi rade razne lepe stvari za potpune strance, uoči 25. decembra kada je katolički Božić.

Pre nego što je gospođa Fletčer ponovo došla na kasu, devojka je već bila otišla, ali je ova Britanka napisala na svom FB profilu "Ne znam ko si, ali ne mogu dovoljno da ti se zahvalim", u nadi da će pronaći ovu samarićanku.

Video: Divan gest nastavnika škole iz Pančeva: Snimili video đacima i poslali snažnu poruku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Treba pomoci

    24. decembar 2020 | 22:10

    Ja sam pre par godina cekala u redu za kasu u jednom supermarketu. Zena na pocetku reda nije imala dovoljno novca da plati. Gospidju je bilo jako sramota sto mora da vrati. Medjutim,ja a posle i jedan gospodin smo se javili da ne vraca jer cemo platiti. Gospodju je bilo stid i nije htela. Bila sam uporna i rekla da nije to sramota i svakome se moze desiti. Toliko je bila ponosna i postidjena,da je ostavila svu robu i izasla. Zao mi je bilo. Drugi put mi se ponovo desilo isto ,ali bila je u pitanju jedna baka. Samo ovog puta smo se javile ja,jedna mlada devojka i jedan gospodin,koji je insistirao da on plati i tako je bilo. Imala sam i kredite,dozvoljeni minus,plata nije velika,ali nisam htela da kupim sebi a htela sam da pomognem. E pre par godina sam ostala bez posla i ne idem u kupovinu ja vec moja porodica

  • Cava

    24. decembar 2020 | 15:31

    Ne nigde u svetu,pogotovo u najbogatijim zemljama,toga nema!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>