• 4
 ≫ 

Počelo je: Vlasnici bitkoina mogu da ih unovče na 16.000 bankomata u ovoj zemlji

 ≫ 

Popularna kriptovaluta koja je doživela bum u 2020. godini, trenutno vredi skoro 25.000 dolara

  • 4
bitkoin

Foto: Unsplash

Vlasnici najpoznatije kriptovalute sada mogu da unovče svoje bitkoine na 16.000 bankomata širom Velike Britanije, zahvaljujući saradnji između kompanije "BitcoinPoint", sa sedištem u istočnom Londonu, i nezavisnog operatera ATM mašina "Cashzone".

Dok interesovanje za bitkoin raste, korisni procesi za sigurnu kupovinu, prodaju i upotrebu kriptovaluta već dugo predstavljaju prepreku za široko usvajanje ove rizične imovine.

Popularna kriptovaluta koja je doživela bum u 2020. godini, trenutno vredi skoro 25.000 dolara (tačno 24.898).

"BitcoinPoint" radi na uklanjanju ovih barijera pomoću mobilne aplikacije koja omogućava kupovinu i prodaju bitkoina u mreži agenata, od "Bureaus de Change" do novinskih agenata, kao i onlajn putem rešenja za instant bankovni transfer putem Open Banking-a.

- Kada smo započeli uslugu početkom 2018. godine, nije bilo dovoljno fokusa na tome da ljudima jednostavno olakšamo kupovinu 5 funti bitkoina - kaže izvršni direktor kompanije i bivši potpredsednik Credit Suisse VP, Benoit Marzouk.

Kompanija, koja je do sada obavila 20.000 transakcija na mreži i u objektu, veruje da će saradnja sa "Cashzone" konačno pružiti potencijal za masovno usvajanje bitkoina, koje će mu omogućiti da se takmiči ravnopravno sa fiat novcem.

Da bi podigli gotovinu, vlasnici bitkoina preuzimaju aplikaciju, unose željeni iznos, skeniraju QR kod i dobijaju SMS poruku sa pin kodom koji se unosi na bankomat - nije potrebno da budu u nekoj banci niti da imaju karticu, a transakcija je obrađena u roku od nekoliko sekundi.

Video: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mor comb

    28. decembar 2020 | 17:07

    prodajem bitkoine..treba mi lova da platim pilice, svinjce i kravu !

  • mile

    26. decembar 2020 | 11:47

    20 komada na cekanju ... kad budu 100 k€ ... sve prodajem i dajem otkaz

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>