• 9

8 stvari koje ni milioneri ne mogu sebi da priušte

Čak i milioneri ne mogu sebi da priušte baš sve što požele

  • 9
Bugatti La Voiture Noire

Foto: Profimedia/Avalon Editorial

Većina nas može samo da sanja da ima milion dolara. U našim mislima biti milioner znači uglavnom to da možete da kupite sve što poželite i da priuštite otmene stvari. U stvarnosti to samo znači da imate milion dolara, i da, možete sebi priuštiti neke stvari, ali daleko od toga da možete sve. Uostalom, ako imate samo milion, ne možete sebi priuštiti ono što košta više od milion, pa čak i ako košta tačno milion - ne biste želeli da potrošite sav svoj novac na jednu stvar, zar ne?

Pa, pogledajmo neke stvari koje čak ni milioneri ne mogu da priušte.

1. Dijamantski manikir - 1.000.000 USD

Postoji specijalni lak za nokte koji se zove Azature White Diamond i verovatno je najskuplji. Košta milion dolara. Zašto toliko? Reč je o tome da se ne radi samo o imenu brenda, već o pravom belom dijamantu ( 98 karata) koji se nalazi kao sastojak u laku za nokte, a poklopac bočice takođe je ukrašen pravim dijamantima. A s obzirom na to da manikir traje samo nedelju dana - to je vrlo skupa stvar na koju ćete potrošiti milion dolara.

2. Lična podmornica - 2.000.000 USD

Postoji i nešto što je praktično lična podmornica. To je mala moderna podmornica napravljena za dve osobe koja će vam omogućiti da iskusite lepotu okeana na dubini od 1000 milja, a pritom ostanete sigurni i suvi. Ali po ceni od 2 miliona dolara, čak ih ni milioneri ne mogu priuštiti. Jednostavno ima mnogo više smisla iznajmiti tako nešto.

3. Sat - 31.900.000 USD

Ovaj modni sat, koji je dizajnirao Patek Philippe, najskuplji je ručni sat na svetu. To je jedna od stvari koju ne samo milioneri, već čak i multimilioneri ne mogu priuštiti. Košta skoro 32 miliona dolara, a iako izgleda spektakularno, i deluje neverovatno, a dizajn je vrlo promišljen, lep i jedinstven - preskup je.

4. Bugati - 19.000.000 USD

Ako ste uvek mislili da će Rols Rojs imati najskuplje automobile - prevarili ste se. Ovaj potpuno crni Bugai najskuplji je automobil na svetu. Lep je i elegantan u svojoj jednostavnosti, kombinuje najbolje osobine luksuznog vozila i sportskog automobila. Očigledno je da vrlo malo ljudi može sebi priuštiti ovu lepotu.

Zlatna wc solja

Foto: Shutterstock

5. Zlatna wc šolja - 5.000.000 USD

Tačno znamo koliko to smešno zvuči. Kome bi zaista bio potreban zlatni toalet. Ali ovaj je napravljen od zlata. Da, dobro ste pročitali, nije pokriven samo slojem zlata, već je napravljen od čvrstog zlata. Obložen je dragim kamenjem, a opet je u potpunosti funkcionalan. Međutim, nikada se nije koristio, već je samo prikazan u Hong Kongu kao umetničko delo.

6. Erbas - 500 000 000 USD

Lični avioni, generalno, mogu biti vrlo skupi, jer ne samo da morate uzeti u obzir cenu parking mesta, već i njegovo održavanje, sve potrebno servisiranje i zarade pilota koji će njime upravljati. Uz to postoje takse za sletanje na aerodrome i druge stvari. Ali ovaj avion - ovo je vrlo poseban lični mlaznjak. To je avion u punoj veličini koji može da primi preko 800 putnika, ali je na najraskošniji način preuređen za ličnu upotrebu. Sada košta 500 miliona dolara i iskreno se pitamo ko ima toliko novca za trošenje na avion.

7. Slika - 450.312.500 USD

Kad pomislite na Leonarda Da Vinčija, obično pomislte na Mona Lizu. Ali umetnički stručnjaci i entuzijasti setiće se jedne slike za koju se pretpostavljalo da je izgubljena ili uništena, i kojoj je, kada je pronađena, cena naglo porasla. Na aukciji kupio ju je anonimni ponuđač za 450 miliona dolara. Ko je ova izuzetno bogata osoba? Milioner to nije mogao priuštiti, ova osoba mora biti multimilijarder.

8. Jahta - 4.500.000.000 USD

Spisak završavamo sa najskupljom stvari koju ne samo milioneri, već ni milijarderi ne mogu priuštiti. Istorijska vrhunska jahta je upravo ono kako zvuči. Najbolja od najboljih - vrhunska jahta, a očigledno je i najskuplja jahta na svetu. Izrada je trajala 3 godine, a napravljena je od zlata i platine i verovatno ima dijamante u zidovima. Takođe je bogato ukrašena iznutra i ima jedinstvene materijale. Zidovi imaju meteorite, unutra je statua od kostiju. To je najjedinstvenija i najskuplja jahta koja je ikad napravljena.

Video: Luksuzna super jahta Yas u Porto Montenegru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    27. decembar 2020 | 23:20

    Na zalost ni jedna od tih stvari nece stvoriti osecaj dugorocne srece i zadovoljstva. Na oformljenje jedne mlade osobe utrosice se neuporeduvo manje a mlada osoba ce ceo svoj zivot nositi u sebi ljubav i secanje na nas. Sve ovo je na kraju uzaludno.

  • уписао

    27. decembar 2020 | 21:35

    Здравље ,срећу ,спокојство

  • Ela

    27. decembar 2020 | 21:42

    Bilo bi lepo da mogu kupe pamet

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>