• 1

Jedan kreativni tata je svojoj ćerki napravio kućicu iz snova i uštedeo kao naših 400.000 dinara

Umesto 3.000 funti i više, ovaj Britanac je potrošio 800 funti za preslatku kućicu za igranje

  • 1
Rich and Sophie Saunder Foto latestdeals.co.uk

Jedan otac je svojoj ćerki poklonio vrhunski poklon za ovaj Božić, tako što joj je sam, sa svojih deset prstiju, izgradio kućicu za igranje - i uštedeo 3.000 funti (oko 3.300 evra ili 388.000 dinara).

Rič Saunders (40) iz Dorseta, Engleska, kreirao je u svom dvorištu kućicu za igranje na dva nivoa, sa kutkom za spavanje, grejanjem, tepisima, pa čak i televizorom na zidu, a sve to za svoju dvogodišnju ćerku.

Trebalo mu je oko 40 sati da sve završi, a uglavnom je radio noću i vikendom, pri čemu je kao pomoć "koristio" tutorijale s interneta. Kućica ga je koštala oko 800 funti, dakle, čak 3.000 funti manje od onoga koliko bi mu naplatio profesionalac za pravljenje ovakve "igraonice".

Rič se, inače, bavi digitalnom forenzikom, a ideju je dobio od svoje supruge Sofi, koja je kao dete imala sličnu kućicu za igranje. Zanimljivo je da kuća ima čak i izolaciju unutra, kako bi Saundersova ćerka u njoj mogla da se igra i zimi.

Britanac priznaje da nije imao novca koliko su mu tražili, a pošto je ljubitelj "uradi sam" projekata, odlučio da je on bude taj kreativac koji će obradovati svoju ćerku. Dodaje da se u kuću, u kojoj trenutno žive, s porodicom doselio pre dve godine, kada je napravio i šupu, pa je pomislio da kućica za igranje ne bi trebalo da bude zahtevnija.

Najpre je doneo odluku kolika treba da bude kućica, potom je označio polje na zemlji i uklonio travu i površinski sloj zemlje odatle. Kućica za igranje njihove ćerke liči na pravu, britansku seosku vikendicu. Krov je vodootporan, a tu su i neprobojni prozori od stakla, koji su mu, priznaje, bili najveći izazov.

Kako vam se dopada ova ideja za božićni poklon?

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    29. decembar 2020 | 11:23

    Naši ljudi su mnogo pametniji i kreativniji,ali nemaju novca za materijal i alat,kao zapadnjaci.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>