• 0

Čak petina prodavaca na popularnoj platformi prodaje lažnu robu, ili je ni ne isporučuje kupcima

Shopify, sa sedištem u Otavi (Kanada), mrežni je prodavac koji trgovcima omogućava da osnuju sopstvene prodavnice, a takvih je trenutno više od milion

  • 0
Shopify

Foto: Unsplash

Otprilike petina (21%) prodavaca na platformi Shopify, prema oceni Fakespot-a, zaslužuje oznaku "pažnja" ili "upozorenje", jer ili prodaje lažne proizvode ili ih ne dostavlja.

Fakespot takođe analizira i predočava lažne recenzije (npr. o nekom proizvodu koji se reklamira), i zapravo pomaže u zaštiti potrošača od lažnih prodavaca. Analizirao je 124.044 onlajn prodavnice na Shopify i otkrio neki znak prevare kod njih 25.788.

Shopify, sa sedištem u Otavi (Kanada), mrežni je prodavac koji trgovcima omogućava da osnuju sopstvene prodavnice, a takvih je trenutno više od milion. Dakle, platforma je izuzetno popularna.

- Ugledne kompanije su pronašle svoje mesto na Shopify-u, ali je on takođe otvorio svoja vrata i prevarantima - rekao je portparol Fakespot-a u e-mail izjavi za Biznis Insajder.

Iz Fakespot-a dalje navode da prevaranti sa Shopify-a često prodaju lažne proizvode ili uzimaju popularne proizvode sa Amazona i drugih e-trgovaca, a zatim promovišu te proizvode potrošačima, koristeći pogodnosti kao što su popusti ili besplatna poštarina.

Prodavci usvajaju različite metode za prevaru kupaca: od slanja potpuno nekih drugih proizvoda od onih koji su poručeni, do toga da slanja ni nema, a ako potrošač dobije neželjeni artikal - njegova je odgovornost da plati povratnu isporuku izvan SAD, koja je često skuplja od same stavke.

Video: Osam načina da sačuvate vašu karticu od krađe dok ste na odmoru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>