• 2

Tesla nema kočnicu!

Renomirani proizvođač električnih automobila, ove godine bi mogao da nastavi sa neverovatnim rastom koji je zabeležen u 2020. godini

  • 2
Tesla

Foto: tesla.com

Akcije kompanije Tesla su samo u tri poslednja meseca skočile 90%, reagujući na mnoge pozitivne vesti. Tokom cele protekle godine, akcije Tesle su porasle oko 700%.

Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da preko interneta trguju cenom akcija kompanije Tesla (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija Tesle”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija Tesle” preuzmite ovde.

Ulazak u S&P500 indeks i prodor na kinesko i indijsko tržište

Tesla beleži rast cene akcije jer pozitivni podaci o poslovanju kompanije, u poslednje vreme, pružaju veću stabilnost ceni akcije.

Nakon četiri uzastopna kvartala profita, kompanija je u decembru prethodne godine ostvarila sjajan uspeh time što je uvrštena u sastav berzanskog indeksa S&P500 što je izazvalo veliko interesovanje investitora za akcijama kompanije Tesla, pogotovo investicionih fondova.

Jedan od najvažnijih pozitivnih faktora je ogromna ekspanzija na kineskom tržištu na kojem će potražnja za električnim automobilima prema prognozama u 2021. godini porasti za 40%. Kineska vlada je nedavno uvela nove zakone koji pružaju podršku kupcima električnih automobila, što bi trebalo da podstakne rast potražnje.

Tesla je u januaru najavila ulazak i na indijsko tržište gde će osnovati ogranak za prodaju svojih vozila. Dugoročno gledano, kompanija bi u Indiji mogla organizovati proizvodnju ukoliko potražnja bude dovoljno velika.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija Tesle” preuzmite ovde.

Džo Bajden i zelena energija

Džo Bajden, inauguracija

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden je nedavno izabran za predsednika Sjedinjenih Država što je pružilo dodatnu podršku proizvođaču električnih automobila. Naime, njegov mandat predsednika podstiče nade da će u SAD uskoro biti uvedeni (stroži) zakoni o zaštiti životne sredine i programi koji podstiču eksploataciju obnovljivih izvora energije, što obuhvata i mere koje bi mogle da povećaju potražnju za Teslinim proizvodima.

Mnogi veruju da bi svet mogao doživeti veliku ekspanziju električnih automobila nakon čega će ovi proizvodi biti pristupačniji većem broju potrošača, dok su za sada uglavnom privilegija bogatih.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija Tesle” preuzmite ovde.

Da li je Tesla “jača” od konkurencije?

Mnogi tradicionalni proizvođači automobila kao što su Vokswagen i Daimler pokušavaju da razviju sopstvena električna vozila. Drugi rivali, kao što je kineski Nio, takođe proizvode električna vozila, ali se i dalje nisu dokazali na svetskoj pozornici gde postojii dug put do uspeha. Čak je i Apple nedavno objavio nameru da ubrza program razvoja električnih automobila, ili da stupi u partnerstvo sa proizvođačima električnih ili standardnih automobila. Teslina potencijalna konkurencija želi svoj deo kolača. Najavljeno je udruživanje grupacije Pežo-Citroen-Opela sa Fiat-Krajslerom. Međutim, svi (novi) učesnici u ovom segmentu tržišta su više godina u zaostatku za tržišnim liderom.

A početkom ove godine, kao neka vrsta šlaga na torti, objavljeno je da je harizmatični izvršni direktor Tesle, Elon Mask, postao najbogatiji čovek na svetu, upravo zbog rasta vrednosti akcija, preuzevši tu poziciju izvršnom direktoru Amazona, Džefu Bezosu.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija Tesle” preuzmite ovde.

Izvori: Bloomberg, Reuters, CNBC, YahooFinance

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Britva

    28. januar 2021 | 07:28

    Nasa drzava za elektricne automobile zaostaje poprilicno, nemam takav automobil ali da ga imam morao bi da idem 80km na tamo da ga napunim i 80km na ovamo tako da ode vec skoro pola baterije a da imam punjac kod nas svako malo nestaje struja te zbog poplava te zbog ovog te zbog onog tako da bi ga vozio jednom mesecno

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>