• 0

Nekada smo iznajmljivali samo filmove, a danas odeću, splavove, garaže, belu tehniku, pa čak i dečka

Mnogi i dalje svaki višak novca odlučuju da ulože u izdavanje neketnina

  • 0
Iznajmljivanje bele tehnike

Foto-montaža: Shutterstock, A. Nalbantjan

Do pre nekoliko godina kada kažemo reč "iznajmljivanje" automatski pomislimo na stanove, i to na mesečno iznajmljivanje stana za život. Vremenom smo uz ovu reč počeli da vezujemo i trenutno vlasništvo nad mnogim drugim strarima, od garaža, preko odeće, pa sve do kućnih aparata.

Iznajmljivanje nekretnina, bili to stanovi, kuće, ili vikendice jedan je od unosnijih poslova u Srbiji oduvek, pa mnogi svaki višak novca odlučuju da ulože u neketnine.

Splavovi

Danas je sve više splavova koji se izdaju za proslave rođendana, krštenja, venčanja, korporativne zabave, tim bildinge ili snimanje reklama.

U zavisnosti od veličine prostora i ponude, zavisi i cena. Uglavnom se računa jedan ceo dan, s noćenjem, odnosno boravak od 13 do 9 sati ujutru, narednog dana, a cena je oko 400 evra. 

Garaža

Foto: Unsplash

Garaže

Biznisom izdavanja davno su zavladale i garaže i marking mesta, koje se sve češće kupuju kao investicije.

Nedostatak parkinga u Srbiji, a posebno u prestonici, doveo je do velike potražnje za parking mestom, pa jedno može da se iznajmi po ceni od 50 do više od 150 evra mesečno, koliko košta i kirija za manji stan na obodu grada.

Matura, matursko veče, maturantkinje, haljine

Foto: Pixabay.com

Odeća

Dizajenri su nam davno omogućili da iznajmljujemo venčanice i odela za venčanje, kako ne bismo trošili ogroman novac na nešto što ćemo da obučemo samo jednom i što će do kraja života samo da nam zauzima mesto i skuplja prašinu u ormaru.

Danas može da se nađe veliki broj Fejsbuk i Instragram profila na kojima se nudi iznajmljivanje markiranih haljina. "Jeftinije" haljine uzete na dva dana koštaju do 5.000 dinara, dok je za luksuzne potrebno izdvojiti oko 100 evra, plus hemijsko čišćenje.

Ipak, ima i onih koji iznajmljuju takozvane no name marke, pa na takvim mestima haljina može da se iznajmi za 1.000 dinara, tašna za 500, a nude i jeftine cipele.

video-igre

Foto: Unsplash

Konzole

Od starih, retro, do najnovijih konzola koje su poslednja reč tehnologije - sve što vam treba, neko negde izdaje. Najpopularnije su, naravno, najnovije konzole, čija se cena kreće oko 3.000 dinara po danu. Uz konzole se dobijaju i igre po želji.

Generaciju starije konzole su znatno jeftinije, pa mogu da se nađu po tri puta nižoj ceni za dan koja iznosi oko 900 dinara. 

Kućni aparati

Kompanije koje su se bavile prodajom polovne tehnike u svojoj ponudi često imaju i njeno iznajmljivanje. Cene nisu fiksne i zavise od dogovora, ali i od toga da li je frižider ili veš mašina potrebna nekome na mesec dana, ili na godinu.

Bela tehnika najčešće se izdaje stanovima koji se prodaju na dan, pekarama, bolnicama, mehaničarskim radionicama, restoranima, kafićima, ketering objektima, mesarama, ali i podstanarima koji ulaze u stan bez veš mašine, a nemaju novca, niti žele da je kupe za drugog.

U poslednje vreme proizvođači kafe iznajmljuju uređaje za espreso, kako bi omogućili i onima koji ih nemaju da uživaju u njihovim proizvodima.

Deterdžent, veš mašina

Foto: Shutterstock

Oprema za praćenje

Detektivske agencije nemaju pravo da ugrađuju sprave za praćenje u tuđe mobilne telefone, ali zato u svakoj bolje opremljenoj prodvnici, a posebno na internetu, može da se nađe čitava paleta špijunskih uređaja.

Osim njih, na istim mestima mogu da se kupe i bubice i satovi za varanje na ispitima, kao i mnogi drugi gedžeti za nelegalne radnje.  

Dečko

Na društvenim mrežama mogu da se nađu stranice preko kojih je moguće iznajmiti dečka. Ovi oglasi nemaju veze sa poslovnom pratnjom, u pitanju je nešto mnogo drugačije.

Iznajmljeni dečko,napominju na jednoj takvoj stranici, služi za odlazak u nabavku kućnih potrepstina, za nedeljne, mesečne kupovine, za porodične proslave, poslovna okupljanja...

Video: Najskuplja papričica na svetu: Početna cena po kilogramu 23.000 evra

(Telegraf Biznis/G.A.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke