• 0

Da li je bitkoin "keš sa krilima" i šta kada se ona slome? Ovoliko sada vredi popularni novčić

Ilon Mask mu je svojom "promenom" na Tviteru dao na vrednosti više od 20 odsto pre nekoliko dana, ali je bitkoin počeo ponovo da pada, kako je ta "promena počela da bledi". Zapravo, više nije interesantna

  • 0
Bitkoin, bitcoin, kriptovaluta Foto: Tanjug/AP

Kada je reč o rizičnim imovinama, ne bi se tako zvale da su sigurne, izvesne, kao more kada je vedro i nema oluje. Oni najhrabriji, vizionari, baš zato se odlučuju za njih, dok drugi više vole sigurnija utočišta.

Kada je većina bitkoinu okretala leđa, čak se podsmevala tada novoj kriptovaluti, neki su u nju ulagali i čekali bolje dane. Bitkoin se i dalje dobro drži, sada vredi oko 33.500 dolara, mada je činjenica da varira iz dana u dan.

Od kada je osnivač Tesle i jedan od najbogatijih ljudi sveta, Ilon Mask, pre nekoliko dana u okviru svog Tviter nalog (biografija) napisao #bitcoin, on je dobio na većoj vrednosti.

Skočio je za više od 20% i dostigao 38.566 dolara 29. januara. Međutim, kako je ova Maskova promena počela da bledi, tako je bitkoin počeo da pada.

Tokom vikenda najpoznatija kriptovaluta naglo je počela da gubi na vrednosti: najpre je pala ispod 34.000, a u jednom momentu je vredela 32.200 dolara. Uprkos tome, bitkoin i dalje drži dobar nivo, u odnosu na 2019.

Ulagači, inače, upozoravaju da tvitovi Ilona Maska imaju moć da pomeraju tržišta, kao da se poigrava sa akcijama, kompanijama, vlasnicima deonica... I to ih zabrinjava. Pitaju se da li je njegova aktivacija na popularnoj društvenoj mreži - uzela previše maha?

Video: Kako građani Srbije mogu da zaštite lične podatke?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>