• 1

Koje generacije najviše troše na ljubavne sastanke? Svaka treća osoba odbije dejt zbog manjka novca

Amerikanci obično zarađuju i troše najviše između 45 i 54 godine starosti, pokazuju podaci američkog Biroa za statistiku rada

  • 1
sastanak ljubav par muškarac žena Foto: Pixabay

Traženje ljubavi ima svoju cenu. Amerikanci su 2019. godine potrošili u proseku 697 dolara, u pohodu na "srodnu dušu", pokazalo je istraživanje "LendingTree" za 2020. godinu.

Verujemo da su prošle godine svakako trošili manje, usled restriktivnih mera i distanciranja. Aktuelna anketa je, inače, obuhvatila 1.281 odraslog Amerikanca. Novčani iznosi koje su davali u te svrhe, uglavnom su "odlazili" na večere, koncerte, muzeje, u zavisnosti od pola i godina ispitanika.

Kada je reč o uzrastu, u 2019. najviše su bili spremni da se "otvore" pripadnici generacije X (41 do 55 godina), te su u proseku trošili 903 dolara. Slede milenijalci (25 do 40 godina), sa 696 potrošenih dolara, a iza njih su pripadnici generacije "Baby boomers" (56 do 75 godina), koji su prosečno davali 632 dolara kada izađu na sastanak.

U iste svrhe najmanje su trošili tzv. Zumeri, odnosno generacija Z, sa "svega" 366 dolara. U odnosu na pol, muškarci su izdvajali 861 dolara, a žene oko 500 dolara. To znači da je jači pol u 2019. potrošio 361 dolar više od lepšeg pola, kada je reč o pronalaženju partnera.

Iz "LendingTree" kažu da se taj jaz opisuje time što većina i dalje poštuje tradicionalna načela, koja nalažu da muškarac plaća prilikom udvaranja, posebno na prvom dejtu. Iz priloženog vidimo i da su oni iz generacije X davali čak 537 dolara više od onih iz generacije Z.

Treba imati u vidu i godine, koje mogu biti presudne za sticanje karijere i unapređenje finansijskog stanja. Ipak govorimo o velikom rasponu - od osamnaestogodišnjacima (donja granica generacije Z), pa do ljudima od skoro 55 godina, što je gornja granica za generaciju X. Svakako da udela u svemu ima i kultura, vaspitanje, način odgajanja.

Amerikanci obično zarađuju i troše najviše između 45 i 54 godine starosti, pokazuju podaci američkog Biroa za statistiku rada. Ako želite da izlazite na sastanke, ali niste pri parama, u tome niste sami. Od anketiranih, svaki treći učesnik kaže da je "odbio dejt zbog novca" ili zbog manjka keša.

Placanje karticom Foto: Shutterstock

Ali, ne bi svi to priznali. Oko 50% muškaraca i 48% žena kaže da bi reklo istinu, ako bi ih neko pozvao na ljubavni sastanak. Istovremeno, 26% muškaraca i 19% žena kaže da bi platilo troškove kreditnom karticom, a 18% muškaraca i 21% žena navode da bi jednostavno izbegli sastanak, bez obrazloženja.

Iako otkazivanje dejta zbog finansija nekima može zvučati kao "jeftin potez", činjenica je da prvi sastanak može da košta, posebno ako želite da impresionirate osobu s kojom ste izašli. Ispitanici kažu da su tokom 2019. na prvi sastanak u proseku dali 77 dolara, što nije zanemarljivo.

Zanimljivo, u ovom slučaju najviše su davali milenijalci - 83 dolara za prvi sastanak s nepoznatom osobom. Prati ih generacija X (82 dolara), generacija Z (72 dolara) i bejbi bumersi, sa 58 dolara.

Video: Veza na poslu koja ne mora da bude opasna po vas... Naprotiv!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZzZ

    28. mart 2021 | 17:14

    Mene kad devojke počinju da zapitkuju gde radiš i koliko dugo ja već vidim da ona merka moju platnu karticu da se ogrebe sa sve živo, i onda kažem da sam nezapošljen i da nemam ni za hleb one me izbegavaju na šta sam im zahvalan

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>