• 2

Etereum prvi put prešao prag od 3.000 dolara! Svi novčići sada vrede više od Diznija i Banke Amerike

Na nedeljnom planu vrednost popularne alternativne valute porasla je 30%, dok se od početka godine - uvećala čak 4 puta

  • 2
Bitcoin, Kriptovaluta, Ethereum, Tehnologija

Foto: Pixabay.com

Pre tačno mesec dana kada smo o drugoj najpoznatijoj kriptovaluti na svetu pisali kao o "novoj stanici za ulaganje", vredela je 2.049 dolara. Danas, 3. maja, etereum je prešao prag od 3.000 dolara i trenutno (15.54 h) iznosi oko 3.095 dolara po novčiću.

Etereum je prvi put prešao tu vrednost na nekoliko glavnih berzi, uključujući Bybit, Coinbase i BitMEX. Bitkoin u ovom momentu vredi oko 58.200 dolara. U momentu kada je danas etereum vredeo oko 3.200 dolara, to je predstavljalo rast od 11 odsto u jednom danu.

S druge strane, na nedeljnom planu, vrednost popularne alternativne valute porasla je 30%, dok se od početka godine - uvećala čak 4 puta. Dakle, pozitivni trendovi na tržištu digitalnog novca ne odražavaju se samo na bitkoin.

Osim toga, etereumu je "vetar u leđa" dao američki biznismen Mark Kjuban, inače voditelj emisije CNBC "Shark Tank" i vlasnik profesionalnog košarkaškog tima "Dallas Mavericks", koji je u nedavnoj epizodi podkasta rekao da je optimista kada je reč o kriptovalutama.

Po ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji etereum je sa 368 milijardi dolara pretekao korporacije kao što su "The Walt Disney Company", "Nestle" i "Bank of America".

Video: Dajte 4.600 dinara i svetska tucijada je vaša

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    3. maj 2021 | 17:45

    Lepo, i Etereum kreće koracima Bitcoina. Doduše, teško da će ga skoro stići jer ipak, bitcoinkupovinaprodaja postoji duže i sve je popularnija. Ali ipak mislim da je samo pitanje dana kada će kriptovalute početi da se koriste paralelno sa zvaničnim.

  • Milan

    3. maj 2021 | 21:42

    Licno holdam ethereum i nadam se da ce bar do $5k pre sledeceg bear marketa

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>