• 0
 ≫ 

E-trgovina cveta, ali ove proizvode nikada ne treba kupovati onlajn. Da li pravite greške?

 ≫ 

Najmanje osam kategorija je rizično kupovati onlajn: od falsifikovane šminke do neudobnih dušeka

  • 0
Žena devojka laptop krevet stan

Foto: pexels.com/Andrea Piacquadio

Onlajn trgovina je možda procvetala tokom 2020, usled brojnih blokada uvedenih zbog korone, ali to ne znači da baš sve treba kupovati na taj način. Za neke proizvode, ipak je važno da odete u fizičku radnju. Greške pri odabiru se dešavaju svakodnevno, a gomila robe se baca.

To je ujedno mana onlajn šopinga: ljudi masovno greše i kada je reč o "bezazlenijim" kategorijama proizvoda, pa onda vraćaju robu koja se ili gomila u skladištima ili baca (na primer, zbog higijene).

Verovali ili ne, korona je donela i trend kupovine automobila preko interneta, ali to svakako nije uvek pametna ideja. Reč je o "krupnoj" kupovini, ulažete mnogo para, treba dobro da pogledate auto i isprobate ga. Ovo se posebno odnosi na tzv. polovnjake.

Takođe, digitalnim putem ne treba kupovati ni muzičke instrumente, jer je to isto veća i skuplja kupovina, a svaki instrument je priča za sebe. Naročito se početnicima savetuje da posete fizičku prodavnicu.

Isto tako, kupovina kozmetike preko interneta može biti "mač sa dve oštrice", ako kupujete preko neke od neproverenih stranica sa društvenih mreža (ne mislimo na zvanične stranice ili sajtove brendova). Neretko se dešava da neregistrovani trgovci prodaju falsifikovanu šminku ili parfeme.

Treba vam dosta iskustva i ako želite da kupite obuću za dete, budući da dečija stopala brzo rastu. S odećom je, ipak, malo drugačije: i ako je malo veća, ne smeta, ali obuća ne sme biti tesna ili neudobna. Ono što se takođe ne preporučuje za šoping putem interneta jeste nameštaj, dušek, kupaći kostim, naočare, polovna elektronika.

Posebno obratite pažnju na dušek koji je neretko skup, a veoma je važno da ga isprobate: možda se ispostavi da vama lično ne odgovara za spavanje, uprkos visokom kvalitetu. Ono gde kupci isto greše jesu kupaći kostimi, jer jedno je fotografija sa reklame, a drugo kako na vama izgled određeni model, njegov dizajn, boja.

Video: Mišići za poneti: Više nema brige kada nabacite višak kilograma jer sve možete da rešite za 500€

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>