• 0

Onlajn kupovina koja vam vraća novac

Svako onlajn plaćanje možete izvršiti sa bilo kog uređaja koji vama odgovara

  • 0
Mastercard Foto: McCann Beograd

Sigurno je da smo do danas veliki broj nas isprobali onlajn kupovinu i uverili se u to koliko je jednostavno, praktično i sigurno plaćati na ovaj način, međutim, da li ste znali da vam u narednih mesec dana ovakav način kupovine uz sve to vraća i novac? Sjajna ponuda koja se ne odbija, priznaćete.

Kompanija Mastercard pripremila je kampanju u kojoj učestvuju svi korisnici Mastercard platnih kartica koje su izdale banke učesnice ovog programa – svi oni koji u periodu od 15. maja do 15. juna 2021. godine izvrše pet ili više onlajn plaćanja ukupne zbirne vrednosti od najmanje 5.000 dinara, biće nagrađeni sa najmanje 980 dinara koje dobijaju nazad na račun povezan sa njihovom Mastercard karticom i to najkasnije u roku od 30 dana od dana izvršenja poslednje, odnosno pete transakcije.

Ispuniti uslov od pet transakcija uopšte nije teško kako možda na prvi pogled deluje, pogotovo jer u kampanji učestvuju svi domaći internet trgovci, odnosno domaće aplikacije i platforme koji prihvataju plaćanje karticama. Domaći internet trgovci su inače prvi izbor za dve trećine srpskih onlajn kupaca, što je pokazalo godišnje istraživanje kompanije Mastercard - MasterIndex, te se, osim osluškivanja potreba samih kupaca, ovom kampanjom podržavaju i svi domaći trgovci i lokalni biznis. Dodatna prednost - svako onlajn plaćanje možete izvršiti sa bilo kog uređaja koji vama odgovara – računara, tableta ili telefona.

Samim tim, opcija je mnogo, jer u obzir dolaze najrazličitije svakodnevne trgovačke aktivnosti, poput poručivanja namirnica iz supermarketa ili lokalnog marketa, kupovine garderobe ili tehničkih uređaja, usluge taksi prevoza, plaćanja komunalnih usluga na platformi eSanduče, ili mesečnog računa kod mobilnog operatera. Dodajte knjigu iz neke od domaćih knjižara ili poklon za dete, platite porez i taksu za izdavanje novog pasoša putem eUprave i uslov je već ispunjen. Važno je da znate da se u ovoj kampanji računaju i plaćanja koja obavite kroz opciju credentials-on-file, odnosno sačuvanom karticom na sajtu trgovca.

Sve onlajn transakcije izvršene Mastercard karticama su zaštićene istom Mastercard sigurnosnom tehnologijom kao i kartična plaćanja na fizičkom mestu prodaje. Kupci koji plaćaju onlajn Mastercard karticama mogu da koriste sva potrošačka prava jer ih elektronski trag o kupovini štiti ukoliko žele da ostvare zamenu, reklamaciju ili refundaciju sredstava i to su politike koje kompanija Mastercrad globalno primenjuje u svom poslovanju.

Za kraj, uvek je dobro podsetiti se praktičnih saveta za sigurnu onlajn kupovinu, a to su:

  • kupujte kod pouzdanih trgovaca koje ćete prepoznati po tome što na veb sajtu imaju jasno istaknute Mastercard® SecureCode™ i Mastercard® Identity Check™ simbole;
  • potražite oznake https i katanac u adresnom baru, kao potvrdu sigurne enkripcije podataka;
  • ne delite svoje CVC2 i PIN kodove, kao ni podataka sa platne kartice, sa drugima bilo u fizičkom ili onlajn okruženju;
  • ukoliko vaša banka nudi tu opciju, prijavite se za dvofaktorsku autentifikaciju, koja je još jedan korak u potvrdi identiteta pravog korisnika kartice i predstavlja dodatnu sigurnosnu meru.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>