• 1

Prsten i čip su budućnost plaćanja: Služi kao novčanik, ali i ključ, i mogao bi da zavlada u 2021.

"MTG" je ranije ovog meseca sklopio ugovor sa kompanijom "Visa Inc." o prodaji početne serije od 3.000 prstenova u Japanu

  • 1
transakcija, račun

Foto: Freepik

Dok trgovci širom sveta traže načine kako da potrošačima olakšaju kupovinu, a da ništa ne dodiruju, jedna kompanija u Japanu se "kladi" na to da njihova tehnologija može da nadvlada sve inovativne ideje: reč je o pametnom prstenu koji može da posluži kao novčanik i ključ.

"MTG Co.", japanska kompanija usmerena na zdravlje i lepotu, započela je prodaju proizvoda "Evering", koji se predstavlja kao digitalni novčanik sa kojim možete sve da završite.

U prsten je ugrađen čip, a ovaj inovativni komad "nakita" napravljen je od cirkonijuma, sintetičkog kristala koji se ponekad koristi umesto dijamanata u nakitu. Omogućava klijentima mnogo toga: od zaključavanja vrata pre odlaska na trčanje, do plaćanja prića u prodavnicama.

"MTG" je ranije ovog meseca sklopio ugovor sa kompanijom "Visa Inc." o prodaji početne serije od 3.000 prstenova u Japanu. Pandemija je učinila beskontaktno (kešles) plaćanje mnogo popularnijim načinom kupovine, tako da bi ovaj trend zaista mogao da zavlada brže od očekivanog.

U Kini se tehnologija koja koristi softver za prepoznavanje lica već koristi za plaćanja. U martu ove godine pisali smo i o naprednom Singapuru, koji je uveo istu tehnologiju.

Predsednik "MTG" je rekao kako "žele da naprave svet u kojem ljudi mogu da funkcionišu samo sa prstenom". Ovaj inovativni proizvod je vodootporan i ne zahteva punjenje, a povezan je sa kreditnom karticom i istorijama plaćanja putem pametnih telefona. U Japanu je prvobitno koštao oko 182 dolara.

"MTG" se pojavio 2018. na berzi za startape, a sada planira da fokus usmeri na svoju podružnicu za smart-ring, i to u roku od nekoliko meseci. Cilj predsedavajućeg  je da Evering dostigne tržišnu kapitalizaciju od najmanje 100 milijardi jena, što bi bilo više od trenutne procene "MTG", od 60,4 milijarde jena.

Video: CASH TO GO spas kad god zaboravite da podignete keš s bankomata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>