• 0

Bitkoin nadomak 50.000 dolara: Kripto tržište ponovo "drma" svet

Koliko je ovo tržište značajno, govori i podatak da su kriptovalute početkom avgusta i zvanično postale infrastruktura

  • 0
bitkoin

Foto: Freepik

Prema aktuelnim informacijama, tržište digitalnih valuta je u poslednja dva dana uvećalo svoju vrednost za 2,3 odsto, pri čemu bitkoin u ovom momentu košta oko 49.900 dolara.

Oko 39,9 posto prometa u proteklih oko 48 sati - imao je upravo bitkoin, najpoznatija kriptovaluta na svetu, koja je od 2020. pratila zavidan trend rasta, ali onda i dokazala da, ipak, nije imuna na inflaciju.

Bitkoin je svoju vrednost uvećao 1,7 odsto od petka, te je juče vredeo čak iznad 50.000 dolara.

On je svoju vrijednost uvećao za 1,7 posto i njim se trenutno trguje po cijeni od 50.204 dolara, prenosi Blic.

Druga najpoznatija svetska kriptovlauta, etereum, tokom navedenog perioda je porasla 3,5 odsto, a sada vredi oko 3.800 dolara. Zanimljivo je da je ovaj novčić za svega sedam dana uvećao vrednost za čak 20,1 odsto.

Koliko je ovo tržište značajno, govori i podatak da su kriptovalute i zvanično postale infrastruktura negde početkom avgusta, te će brokeri morati da prijavljuju transakcije.

Oni koji su davno prepoznali potencijal digitalnog novčića, kakav je bitkoin, sada mogu da "slave". Naime, Didi Tajhitu, njegova supruga i troje dece stavili su svu svoju imovinu na kocku kako bi otkupili bitkoin, kada je on vredeo samo 900 dolara.

Ova petočlana porodica iz Holandije danas čuva većinu svog kripto bogatstva u tajnim trezorima na četiri različita kontinenta.

Video: E-građanin će moći sve da završi mobilnim telefonom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>