• 0

Bitkoin dostigao novi istorijski maksimum - Bitkoin vredi preko 60.000 dolara

Bitkoin je tokom 2021. godini skočio preko 100%, dok je samo u oktobru porastao preko 30%

  • 0
Bitkoin

Foto: Pixabay

Bitkoin je u četvrtak, 21. oktobra, dostigao cenu od oko 66.000 dolara što je bio novi istorijski maksimum.

Investiciono društvo "KapitalRS" iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da preko interneta trguju cenom Bitkoina (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič "Kako trgovati cenom Bitkoina". Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom Bitkoina” preuzmite ovde.

Kriptovaluta, cryptocurrency, bitkoin

Foto: Pixabay

Ova godina je bila ispunjena pozitivnim vestima za najstariju kriptovalutu. Institucioni investitori i kompanije, u sve većoj meri, podržavaju bitkoin. Tako je, na primer, kompanija Tesla podstakla skok u prvoj polovini ove godine kad je saopštila da je kupila bitkoin u vrednosti od 1,5 milijardi dolara.

Mastercard je objavio kako planira da podrži kriptovalute na svojoj platformi ove godine. Tehnološki gigant Apple je u februaru objavio kako će Apple Pay takođe podržavati isplate bitkoinom na svojoj platformi. Nedavno, osnovan je prvi (ETF) investicioni fond u SAD koji ulaže u bitkoin što predstavlja svojevrsnu prekretnicu za legitimizaciju bitkoina i ulazak na velika vrata u svet finansija.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom Bitkoina” preuzmite ovde.

Drugi razlog za rast cene bitkoina su mali ulagači koji imaju svojevrsnu (psihološku) zebnju od nove propuštene prilike (regret aversion) na digitalnom tržištu, pa se odlučuju na ulazak na kripto-tržiše. Osim toga, dostupnost bitkoina je sve manja, jer troškovi rudarenja po jedinici postaju sve veći, što takođe podstiče rast cene.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>