• 15

Ušli smo u jedan od najskupljih hotela u Dubaiju: Pogled na plažu je 90 evra, a evo koliko košta kafa i sok

Izuzetno vode računa o privatnosti svojih gostiju

  • 15
Jumeirah hotel Dubai kafa Foto: Shutterstock, Telegraf

Trenutno u našim turističkim agencijama pljušte ponude za Dubaiji, nudeći aranžmane za novogodišnje praznike. I dok zaista ima odličnih i povoljnih ponuda, proveravali smo kakva prednovogodišnja atmosfera u ovom gradu za koji važi da je grad budućnosti.

Dubaji je grad sa najviše stanovnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i jedan od najbogatijih na svetu, a posebne pogodnosti pruža onima koji posluju u oblasti marketinga, finansija, turizma, ugostiteljstva, lepote, fitnesa.

Neverovatna je brzina kojom se grad razvija, a poznat je po svojim lux hotelima gde su noćenja od 1.000 evra pa naviše. Mi smo konkretno svratili u Jumeirah hotel gde jedna noć košta od 800 evra pa nagore.

Nalazi se preko puta čuvenog Burdž al arab hotela, pa ove cene ne čude. Ukoliko biste pak na plažu ovog hotela, a niste gost, spremite se da izdvojite minim 350 AED (skoro 90 evra) samo da provirite.

Ljubazno obezbeđenje međutim, uz molbu će vam možda dozvoliti da uslikate i Buržd al Arab. Nama je pošlo za rukom.

Kafa u ovom otmenom hotelu nije preskupa, ali ako na piće ode vas četvoro, dva soka i tri kafe koštaće vas ukupno 220 AED, što je nešto više od 50 evra. Pristojno, imajući u vidu cene ručka i ostale usluge hotela.

Izuzetno vode računa o privatnosti svojih gostiju, pa osim pića na terasi ili lobiju ovog hotela, nećete moći mnogo da se šetkate.

Turistički, to je samo još jedan od mnogobrojih hotela koje možete da obiđete, a ako planirate nešto drugo, ono što je značajno za sve koji planiraju da pokrenu posao u ovom magičnom gradu, jeste činjenica da postoje dva načina za to: "free zone" se odnosi na otvaranje firme kada ste jedini vlasnik (100%), a drugi vid podrazumeva udruživanje sa lokalcem, odnosno žiteljem Dubaija.

U toku je EXPO 2020, pa su susreti privrednika, inovatora i umetnika iz celog sveta svakodnevni. Idealna prilika za one koji takve planove.

Video: Poželećete da vam treba Hitna zbog najbrže vožnje na svetu

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>