• 68

Ušli smo u market u Dubaiju sa 10.000 dinara: Ovo je sve što smo uspeli da kupimo

Trenutno u našim turističkim agencijama pljušte ponude za Dubai, nudeći aranžmane za novogodišnje praznike

  • 68
Dubaiji, supermarket Foto: Telegraf.rs

Dubai je poznat u svetu kao moderna oaza za putnike i grad koji je zabeležio najveći porast poseta. Pivlači milione ljudi iz zemalja širom sveta, kako zbog poslovnih obaveza, tako i zbog samog hedonizma i uživanja.

Jedna od prednosti kod ogromnih gradova uvek je i bogat izbor različite hrane. Pored luksuznih restorana možete da uživate u hrani na ulici i da jedete specijalitete pripremljene na iranski, filipinski, jemenski, indijski, pakistanski i afganistanski način.

Možete se snabdeti i u supermarketu, što smo i mi pokušali. Ovo su okvirne cene (prevedene u evro) nekih proizvoda na koje smo naišli, obilazeći rafove, te vam predstavljamo šta sve možete kupiti za nekih 10.500 dinara.

Kilogram paprika je oko 2 evra, kilo kupusa je oko evro, dok za tikvice treba izdvojiti skoro 1,7 evra. Za šargarepu (1 kg) vam treba evro, dok dobar sir košta do 60 evra. Najjeftinija šunka ima cenu od 17 evra pa naviše, a paradajz možete naći za 2,3 evra, po kilogramu.

Čili paprika košta oko 1,9 evra, a velika kesa čipsa je 2,5 evra. Dakle, kada se sve sabere, ovih 9 namirnica će vas koštati približno 90 evra. U obzir smo uzeli jednu od najjeftinijih šunki, ali i sir koji je na skupljoj strani.

Podsetimo, trenutno u našim turističkim agencijama pljušte ponude za Dubai, nudeći aranžmane za novogodišnje praznike. I dok zaista ima odličnih i povoljnih ponuda, proveravali smo kakva prednovogodišnja atmosfera u ovom gradu za koji važi da je grad budućnosti. Opširnije o tome u našem posebnom tekstu. 

Dubaji je grad sa najviše stanovnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i jedan od najbogatijih na svetu, a posebne pogodnosti pruža onima koji posluju u oblasti marketinga, finansija, turizma, ugostiteljstva, lepote, fitnesa.

Video: Da li je moguće oživeti ljude iz praistorije? Srpski gejmeri i naučnici imaju odgovor

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    20. decembar 2021 | 14:01

    Bukvalno su cene slicne nasima a tamo nezaposleni dobija vise mesecno od nase duple prosecne plate. Ne znam sta ste ovim tekstom hteli da nam kazete . Ako ste hteli da nas dodatno ubijete u pojam uspeli ste. Ocekivao sam iz naslova da ce im cene biti deset puta vece od nasih.

  • Geras

    20. decembar 2021 | 12:57

    Dubaji jeftiniji nego Srbija

  • 👌🤣🤣🤣

    20. decembar 2021 | 12:44

    Cene malo niže nego naše ovde.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>