• 1

Dva dana pred Novu još niste kupili poklon? Ovo su 4 dobre ideje za budžet do 1.500 dinara

Svaki od ovih poklona možete naći nadomak svoje kuće

  • 1
poklon

Foto: Pixabay/photojoiner

Ovakve situacije su uvek izazovne, a na neki način i uzbudljive za kreativce, jer je manji problem kupiti dobar poklon kada nemate ograničen budžet i sve vreme ovog sveta, nego kada je suprotno.

Naime, svesni smo kako dani "lete", posebno u decembru kada svi jure i žure da završe poslovne i privatne obaveze, kako bi odmarali za praznike, dok se istovremeno budi praznična euforija.

Roditelji, bake, deke i ostala rodbina, u ovom momentu teže nalaze željene igračke u nekim domaćim radnjama, jer je dosta toga uveliko rasprodato. Ali, dobra vest je da, ako birate poklon za odraslu dragu osobu (partnera, člana porodice, prijatelja, poznanika, kolegu, komšiju...) - još možete da "ulovite" dobar poklon po pristupačnoj ceni.

Da, čak i nepuna dva dana pred Novu godinu.

Set za užitak

 

Knjižare i prodavnice sa stvarima za kuću pune su prelepih, dekorativnih šolja: većih, manjih, skupljih, jeftinijih... Možete naći šolju sa tacnom ili bez nje, upakovanu u posebnu kutiju, tako da deluje otmenije. Ovaj predmet, iako zvuči kao kliše za poklanjanje, vrlo je koristan - ali je bitno da pogodite i nečiji ukus. Jasno je da šolja, kao poklon, treba da bude lepše dizajnirana i kvalitetnija.

Štaviše, studije su pokazale da postoji psihološki momenat u odabiru toplih napitaka - oni, zapravo, mogu učiniti da se osećamo prijatnije i ljubaznije. U jednom eksperimentu, od ispitanika je zatraženo da ocene njima nepoznate ljude - koliko misle da su dobrodošli i od poverenja. Držanje tople šoljice kafe ih je navelo da strance bolje ocenjuju po ovim atributima, dok je držanje hladnog pića imalo suprotan efekat. Oni koji piju tople napitke, navodi se, više su skloni da budu velikodušni.

Naš izbor: porcelanska šolja u kutiji, sa božićnim motivima, cena: oko 1.300 dinara (na sniženju).

foto Pixabay

Foto: Pixabay

Zasladite nekome dan

 

Pogađate, reč je o čokoladnoj bombonjeri. Malo ko ne voli slatkiše, a ako dobro poznajete osobu kojoj kupujete poklon, onda ćete i znati da li spada među te "malobrojne". Otmena poslastica je uvek dobar izbor, posebno uz vino. Gotovo svi proizvodi tog tipa su sada sniženi, od industrijskih bajadera koje su 700 dinara (300 grama) do čokoladnih kuglica na bazi lešnika i čokoladnog krema, čija je cena oko 500 dinara za 200 grama.

Ništa bez dobre knjige

 

Ova ideja "ne izlazi iz mode", samo je pitanje kome darujete knjige. Trebalo bi dobro da poznajete tu osobu, njen ukus, koje pisce i žanrove voli. Teško je sada odabrati jedan naslov i samim tim cenu, ali je i te kako moguće naći dobro štivo za do 1.500 dinara. Takođe, dobra ideja su personalizovani rokovnici, budući da se sve više ljudi ponovo okreću takvoj vrsti beleženja, naspram mobilnog telefona.

Nova godina pokloni  jelka sveće

Foto: Shutterstock

Korisno, pre svega

 

Poklon kartica je rešenje kojem se možete prikloniti uvek, čak i u "poslednji čas". Mnoge naše radnje ih izdaju, od modnih preko drogerijskih, pa do prehrambenih. Iznos sami birate, te ako ste u dilemi, ili nemate vremena i živaca za obilaženje radnji - gift cards su odličan izbor za poklon.

Video: 10 šoping zamki u koje upadamo: Didroov efekat tokom Crnog petka može finansijski da vas unakazi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antibezbožnik

    29. decembar 2021 | 22:05

    Na zapadu, gde sam i sam trenutno, skoro niko da ne kupuje poklone za novu godinu. Sve za Božić. Eto šta je partija uradila od nas uglavnom Srba do danas, umesto Božić Bate deda mraz, umesto Božića nova godina, ateizam i nepoštovanje moralnih normi i onda se vidimo gde je Srbija danas, a danasnju decu uglavnom uče i izgradjivalibtitovi pioniri. Srbiji bi trebalo da svane tek kad svako od nas Titovih pionira i par generacija posle njih ode na onaj svet, naravno mirono i u starosti ali ipak 'ode'.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>