• 5
 ≫ 

Kako da na kasi popakujete sve "na vreme"? Trgovac otkrio genijalan trik

 ≫ 

Mnogi od nas samo "bacaju" svoje artikle na pokretnu traku, ali postoji strategija koja može napraviti razliku

  • 5
Kasa, prodavnica, market, kupovina Foto: Shutterstock

Štos koji bi vam mogao pomoći da ubrzate proces plaćanja u supermarketu, tj. da spakujete stvari "na vreme", tako da vas ne čekaju ni kasir ni sledeća mušterija, pokazao se veoma viralnim na TikTok-u.

Svi znamo koliko je teško na kasi popakovati namirnice u kese ili cegere, što je brže moguće, budući da su mnogi radnici veoma brzi, a stvari nekada ima dosta, teške su, glomazne. Treba, usput, spremiti i novac.

Ako ste mislili da ste jedini u ovom "problemu", i da ste najsporiji, varate se.

Mnogi od nas samo "bacaju" svoje artikle na pokretnu traku, ali postoji strategija koja može napraviti razliku. Kako je izvestio The Sun, zaposleni koji radi u Woolworths Australia, rekao je da organizovanje kupovine istim redosledom kako treba da se pakuje - može ubrzati proces.

Takođe, trik podrazumeva da pravite razmake, tj. da svoje višekratne kese (u koje planirate da pakujete robu) ređate po traci iza "grupe proizvoda" na koju se odnose.

Što se tiče krupnijih stvari, recimo, kartona flaša i tome slično, ostavite ih u kolicima nakon skeniranja. Ideja je da, sa već pripremljenim torbama, brže stavite svoje proizvode u njih, kada budu skenirani.

Mnogi korisnici društvene mreže TikTok požurili su da prokomentarišu i rekli kratko: "Svi moji problemi sa kupovinom su rešeni".

 

@woolworths_au Check out this checkout hack! #woolies #woolworths ♬ original sound - Woolworths_au

Ipak, neki kažu kako su već probali ovaj metod, ali da je "osoba za kasom zgrabila i ono što nije trebalo da se nađe u određenoj torbi/kesi". Neki kasiri su, međutim, rekli kako im se dopada kada kupci ovako organizuju stvari na traci.

- To mi je olakšalo posao, sada to radim da bih olakšao i drugim radnicima - napisao je.

Ovo nije jedini video na TikTok-u tog tipa. Naime, jedan muškarac je smislio sličan način kako da uspori proces skeniranja proizvoda na kasi: on ne koristi kese kao "barikade", ali zato raspoređuje namirnice "široko" po traci, umesto da ih stavlja na jednu gomilu.

Ipak, ima i onih kupaca kojima brzina otkucavanja proizvoda i računa - ne smeta. Štaviše, neki radnici kažu kako "ljudi viču na njih ako nisu dovoljno brzi". Pojedini kažu da im preti i otkaz, ako rade presporo.

Video: U ovom butiku se tik uz garderobu prodaje toalet papir: Parola snađi se, kako ne bi propao!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xy

    30. januar 2022 | 16:53

    Sve artikle sa trake vraćaš u kolica, platiš, izmakneš se na stranu i popakoješ u višekratne kese.

  • Neko

    30. januar 2022 | 19:48

    Ništa ne pomaže u Lidlu...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>