• 4

U susret Danu zaljubljenih: Šta pokloniti partneru? Predlozi za svačiji džep

Bliži se 14. februar i brendovi već kreću s akcijama

  • 4
Dan zaljubljenih Foto: Shutterstock

U jeku tradicionalne "rasprave" o tome šta se obeležava 14. februara - Dan zaljubljenih, Sveti Trifun ili Sveti Valentin, ovaj put biramo da pričamo o poklonima.

Zvanično nije utvrđeno ko je bio Valentin, tačnije postojala su tri mučenika sa tim imenom, dok Svetog Trifuna obeležava Pravoslavna crkva, a on je poznat kao zaštitnik vinograda.

Ipak, jedno je sigurno, kojoj god religiji da ste priklonjeni ili niste, planeta 14. februara globalno slavi Dan ljubavi, odnosno zaljubljenih. Kreće ekspanzija dekorativnih slatkiša, kupuju se pića i cveće, skupoceni pokloni, a restorani su "bukirani" danima unapred.

Ako nekoliko dana pred Dan zaljubljenih još uvek nemate ideju šta da poklonite voljenoj osobi, evo nekih predloga:

Za lepši pol, uvek je dobra ideja kvalitetna tašna, bombonjera, cveće, knjiga, komad nakita, parfem, vino. Ali, isto tako, satenska pidžama može biti pun pogodak, baš kao i neki aparat za kuću - ako je vaša partnerka ljubitelj kafe ili palačinki.

U zavisnosti od budžeta, možete naći ženske tašne od 2-3.000 dinara, pa do nekoliko stotina evra. Takođe, komad nakita može biti izuzetno skup, ali se može naći i za manje novca - npr, u popularnim modnim radnjama u zemlji. Ako želite da se uklopite u 2.000 dinara - za taj novac možete kupiti cvet, knjigu i čokoladu (bombonjeru).

Za jači pol, moguće opcije su kaiš, novčanik, tabakera, flaša vina ili viskija, neobična kravata. S druge strane, originalan poklon može biti dobar upaljač, sat ili kvalitetan džemper.

O poklonima je uvek škakljivo govoriti jer, ne samo da se ukusi razlikuju, već i svako najbolje poznaje svog partnera, tako da tuđe preporuke nekada nisu prihvatljive. Ipak, ako ste u relativno "svežoj" vezi, te još uvek ne poznajete partnera, ovi predlozi poklona vam mogu pomoći.

U susret 14. februaru brendovi obično krenu s akcijama, a trenutno na sniženju možete kupiti čuvene kupovne bajadere, po ceni od 450 dinara za 200 grama (akcija je do 20.02. u poznatom lancu). Luksuznije pakovanje istog slatkiša košta malo iznad 400 dinara, za oko 150 grama.

Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    8. februar 2022 | 23:04

    Tog dana je Sveti Trifun, i šta mi imamo sa katoličkim Svetim Valentinom? Uporno ga propagirate svake godine, nekoliko dana pre i posle tog 14. februara.

  • Milos

    8. februar 2022 | 22:27

    Jos jedna glupost sa zapada.

  • Уки

    8. februar 2022 | 21:36

    СВЕТИ ТРИФУН А ЗАЉУБЉЕН САМ СВАКИ ДАН

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>