• 1
 ≫ 

Kuća stara 40 godina izgleda kao najluksuzniji dom, a treba malo para za sređivanje. U čemu je trik?

 ≫ 

Za početak, evo jednog jednostavnog saveta: unesite mnogo neutralnih boja i biljaka u svoj dom

  • 1

Mihaela Šubridž (35) je dala otkaz i posvetila se davanju saveta za renoviranje doma, onlajn.

Za Daily Mail otkriva neke od svojih omiljenih "uradi sam" trikova za smanjenje troškova. Naime, ona i njen partner Li uselili su se u zastarelu nekretninu (iz 1980. godine) sa četiri spavaće sobe, u Kingstonu, 2019. godine.

Onda je nastupila transformacija kuće, iz stare u modernu, a par je sredio kuhinju, zimsku baštu i kupatilo, dok je istovremeno uštedeo novac tako što je sam prepravljao nameštaj.

Na primer, možda omiljeni poduhvat su im tzv. teraco (terrazzo) podovi, čije postavljanje nije najpovoljnija opcija: cena se kreće od 25 evra po metru kvadratnom, pa naviše.

Kako bi izbegli paprenu cenu profesionalne usluge, Mihaela i Li su uzeli stvar u svoje ruke; Mihaela je postigla sličan efekat farbanjem baznih pločica, a zatim raspršivanjem komadića farbe po mokroj boji. Tako su troškovi za hodnik i kuhinju bili manji od 50 funti, odnosno 60 evra.

Osim toga, svi znamo koliko renoviranje kuhinje ume da košta, posebno sada kada je građevinski materijal naglo poskupeo. Umesto novih elemenata, ovi kreativci su odlučili da postojeće komade prekriju robusnim oblikom vinila.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 𝖬𝗂𝖼𝗁𝖺𝖾𝗅𝖺 (@mishkashoe)

Mihaela procenjuje da je to sređivanje bilo 60 odsto jeftinije od cene nove kuhinje. Ukupni troškovi prekrivanja kuhinjskih ormarića i kupovine novog frižidera i zamrzivača bili su oko 500 funti ili blizu 600 evra.

Ono što je predstavljalo najveći rashod jeste mali kamin, koji je koštao 4.000 funti. Vlasnica ove, sada moderne i očaravajuće nekretnine, na Instagramu je dokumentovala "svoje putovanje" i brzo stekla pratioce: sada ih ima više od 200.000.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 𝖬𝗂𝖼𝗁𝖺𝖾𝗅𝖺 (@mishkashoe)

Na ovoj popularnoj mreži ona deli savete za dekorisanje doma, ali ako imate mali budžet. Biznis na mreži se tako dobro "zavrteo" da je mogla da napusti redovan posao, kako bi se posvetila vođenju stranice.

Za početak, evo jednog jednostavnog saveta: unesite mnogo neutralnih boja i biljaka u svoj dom; dajte mu minimalistički duh, ali tako da istovremeno deluje šik. Većinu tekstila i nameštaja Mihaela je nabavila u lokalnim prodavnicama koje imaju stvari za kuću.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by 𝖬𝗂𝖼𝗁𝖺𝖾𝗅𝖺 (@mishkashoe)

Umesto greda od punog drveta, koje su skuplje, Mihaela je postigla isti efekat za manje para, sa gredama od šupljeg drveta, koje su lakirane, spojene šrafovima i zašrafljene na plafon. Koštale su je ukupno 500 funti.

Video: Uradi sam: Srpski jutjuber oduševio svet sređivanjem terase za male pare

(Telegraf Biznis/Foto: mishkashoe)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>