Bura zbog doručka od 68 evra, oglasio se i restoran: "To nije običan sendvič, biti ovde je prestiž"
Svake sezone, bilo letnje ili zimske, ista je priča: mrežom kruže fotografije računa iz kafića, hotela i restorana u regionu, a "kače" se i postovi/tvitovi o iskustvima mušterija.
Naravno, retko kada se priča o niskim cenama hrane/pića, jer su uglavnom u fokusu papreni iznosi na računu: jedan takav je neprijatno iznenadio goste opatijskog hotela.
Naime, u sklopu poznatog hotela na hrvatskoj obali nalazi se Wagner, u koji su turisti svratili na doručak. Kada je stigao račun, imali su šta i da vide - 517 kuna ili oko 68 evra.
Naručili su dva sendviča, tri kroasana, dva kapućina, sok od jabuke, mineralnu vodu i Koka-Kolu, i istakli da jelovnici nisu bili na stolu, te nisu mogli pogledati cene pre poručivanja.
Najviše ih je, kako kažu, šokirala cena sendviča - skoro 16 evra.
Iako paprene cifre, gosti svakako treba da znaju da odsedanjem na jednom ovakvom mestu ne plaćaju samo hranu/piće, već i uslugu, atraktivnost lokacije, samu kulturu, istoriju i renome destinacije.
Nakon što se "bura" oko spornog računa s Jadrana malo stišala, oglasili su se i iz Wagner-a:
"Cenjeni gost se nalazio u Opatiji, na našoj kultnoj terasi Wagner, koja je deo grupacije koja pruža kvalitet najvišeg nivoa, od običnog espresa pa sve do a la cart jela koja se nalaze unutar našeg restorana", napisali su i dodala kako su u objektu vidno istaknute cene, te da su cenovnici dostupni u "dovoljnom broju primeraka".
Generalna direktorka se pozvala i na istraživanje Hotels.com-a, koje je ova stranica napravila za "ozloglašeni" sendvič, a tom prilikom je istakla da je jedan takav u Ženevi 2015. godine koštao 22 evra, a u Parizu - 18 evra.
Ipak, besni turista je napisao da je "restoran malo izdvojen od hotela i da se ni po čemu ne razlikuje od ostalih u Opatiji".
Podsećamo, ovo je samo jedan u nizu takvih slučajeva, a nedavno smo pisali i o računu za kroasan, kafu i sok koji je iznosio više od 100 kuna, odnosno 1.500 dinara.
Kakav je vaš stav o ovome: da li hoteli i restorani imaju pravo da formiraju cene kako žele ili bi trebalo da poštuju neke "kodekse"? Pišite nam u komentarima.
Video: Počela žetva, ratari žele veće cene
(Telegraf Biznis)
Video: Mali: Obezbeđeno još 12 milijardi dinara za visoko obrazovanje, smanjuju se školarine za 50%
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ja
Pa sto sedas ako prvo ne pogledas cene? Posto su ti cene tako bitne.
Podelite komentar
Hulk
Turisti koji letuju za 100 € deset dana sa sve prevozom i to otplaćuju na 10 rata pa im skupo kad popiju ili pojedu nešto a da nije iz Lidla. Sedite kući.
Podelite komentar
Realista
Grčka, Turska, Egipat, sve jeftinije ili isto oara kao Hrvatska a plaže i more neuporedivo bolje.
Podelite komentar