• 10

Bura zbog doručka od 68 evra, oglasio se i restoran: "To nije običan sendvič, biti ovde je prestiž"

Naručili su dva sendviča, tri kroasana, dva kapućina, sok od jabuke, mineralnu vodu i Koka-Kolu, i istakli da jelovnici nisu bili na stolu

  • 10
Opatija cene

Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić, Pixabay

Svake sezone, bilo letnje ili zimske, ista je priča: mrežom kruže fotografije računa iz kafića, hotela i restorana u regionu, a "kače" se i postovi/tvitovi o iskustvima mušterija.

Naravno, retko kada se priča o niskim cenama hrane/pića, jer su uglavnom u fokusu papreni iznosi na računu: jedan takav je neprijatno iznenadio goste opatijskog hotela.

Naime, u sklopu poznatog hotela na hrvatskoj obali nalazi se Wagner, u koji su turisti svratili na doručak. Kada je stigao račun, imali su šta i da vide - 517 kuna ili oko 68 evra.

Naručili su dva sendviča, tri kroasana, dva kapućina, sok od jabuke, mineralnu vodu i Koka-Kolu, i istakli da jelovnici nisu bili na stolu, te nisu mogli pogledati cene pre poručivanja.

Najviše ih je, kako kažu, šokirala cena sendviča - skoro 16 evra.

Iako paprene cifre, gosti svakako treba da znaju da odsedanjem na jednom ovakvom mestu ne plaćaju samo hranu/piće, već i uslugu, atraktivnost lokacije, samu kulturu, istoriju i renome destinacije.

Nakon što se "bura" oko spornog računa s Jadrana malo stišala, oglasili su se i iz Wagner-a:

"Cenjeni gost se nalazio u Opatiji, na našoj kultnoj terasi Wagner, koja je deo grupacije koja pruža kvalitet najvišeg nivoa, od običnog espresa pa sve do a la cart jela koja se nalaze unutar našeg restorana", napisali su i dodala kako su u objektu vidno istaknute cene, te da su cenovnici dostupni u "dovoljnom broju primeraka".

Generalna direktorka se pozvala i na istraživanje Hotels.com-a, koje je ova stranica napravila za "ozloglašeni" sendvič, a tom prilikom je istakla da je jedan takav u Ženevi 2015. godine koštao 22 evra, a u Parizu - 18 evra.

Ipak, besni turista je napisao da je "restoran malo izdvojen od hotela i da se ni po čemu ne razlikuje od ostalih u Opatiji".

Podsećamo, ovo je samo jedan u nizu takvih slučajeva, a nedavno smo pisali i o računu za kroasan, kafu i sok koji je iznosio više od 100 kuna, odnosno 1.500 dinara.

Kakav je vaš stav o ovome: da li hoteli i restorani imaju pravo da formiraju cene kako žele ili bi trebalo da poštuju neke "kodekse"? Pišite nam u komentarima.

Video: Počela žetva, ratari žele veće cene

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    30. jun 2022 | 10:37

    Pa sto sedas ako prvo ne pogledas cene? Posto su ti cene tako bitne.

  • Hulk

    30. jun 2022 | 10:53

    Turisti koji letuju za 100 € deset dana sa sve prevozom i to otplaćuju na 10 rata pa im skupo kad popiju ili pojedu nešto a da nije iz Lidla. Sedite kući.

  • Realista

    30. jun 2022 | 11:16

    Grčka, Turska, Egipat, sve jeftinije ili isto oara kao Hrvatska a plaže i more neuporedivo bolje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>