• 3
 ≫ 

Ako letujete u CG, evo bitne informacije: Ne smeju ovako da vas "pređu" na plaži

 ≫ 

- Verujte da ćemo ove godine biti rigorozni - rekao je direktor preduzeća Morsko dobro

  • 3
plaža

Foto: Shutterstock

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, u Crnoj Gori, upućivaće najpre dve opomene, a potom će raskidati ugovore sa zakupcima u ova dva slučaja: ako polovinu kupališta ne oslobode plažne opreme ili ako nakon 17 časova budu naplaćivali izdavanje ležaljki i suncobrana.

To je za "Vijesti" rekao direktor ovog preduzeća, Mladen Mikijelj, a prenosi Bankar.me.

Na pitanje da li će JP "Morsko dobro" uticati na zakupce da ne povećavaju cene izdavanja plažnog mobilijara, budući da su im cene zakupa kupališta za ovu godinu ostale nepromenjene - Mikijelj kaže da to preduzeće "definitivno ne može uticati na cene mobilijara", jer, pojašnjava dalje, "reč je o individualnnoj odluci samih zakupaca".

- Oni verovatno na osnovu ponude i potražnje formiraju cene. Ono što je meni značajno, sa pozicije koju pokrivam, jeste da u Crnoj Gori imamo diversifikovanu ponudu. Imate plaže na kojima možete da iznajmite mobilijar do deset evra, a s druge strane, imate i plaže gde je cena iznajmljivanja mobilijara znatno veća. Mislim da svaki turista koji dođe u Crnu Goru može da nađe nešto za sebe - naglasio je Mikijelj.

Kako je naveo, ono na čemu će "Morsko dobro" insistirati i što će biti prioritet kontrolora tokom glavne sezone - jeste da se ispoštuje odluka o nenaplaćivanju mobilijara nakon 17h, kao i da polovina kupališta mora biti oslobođena opreme.

- Verujte da ćemo ove godine biti rigorozni da to mora biti ispoštovano. To su okviri u kojima možemo delovati. Mikijelj kaže i da je na sastanku Koordinacionog tela predočio da JP "Morsko dobro" nema mogućnost bilo kakvih finansijskih kazni, kako bi na taj način stimulisali red na kupalištima.

Video: Mamula postaje luks rizort u julu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    3. jul 2022 | 15:32

    U CG ne bih išao da mi plate.

  • Vassa

    3. jul 2022 | 14:01

    Ne idite nigde čuvajte pare...biće teška zima i proleće...

  • Ana

    3. jul 2022 | 22:21

    Grcka je zakon,more toplo,pescane plaze,ljubaznost domacina,solidna cena,cisto more,auto put do same ibale...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>