• 5
 ≫ 

Poskupelo "samo" 8 dinara ili "čak" 24%: Ubuduće štedljivo i sa rolnama papira

 ≫ 

Cene toalet papira porasle za 15,6% u godini do maja, saopštila je irska kompanija "Raidió Teilifís Éireann"

  • 5
wc papir Foto: Shutterstock

- Do nedavno sam jednu, pojedinačno upakovanu rolnu toalet papira plaćala oko 33 dinara. Tako bi mi se 4 zasebne rolne isplatile više nego klasično pakovanje, ali sada ne... Jutros vidim na računu da je rolna otišla na 41 dinar - kaže nam čitateljka iz Beograda.

Dodaje da, iako to deluje kao mizerno uvećanje cene, od "svega 8 dinara", ne treba da zaboravimo da je reč o skoro 25% višoj ceni; kako je tačno izračunala - u pitanju je rast cene za 24,24 procenta.

Iako neka pakovanja budu na akciji, činjenica je da su današnje akcijske cene maltene do juče bile regularne. I to nije tako sam kod toalet papira, već i ostalih potrepština.

Trend rasta cena toalet papira praćen je trendom rasta celuloze i uopšte potražnjom za tom sirovinom. Promena u ceni razlikuje se od brenda do brenda i od prodavnice do prodavnice, ali cene toalet papira - nesumnjivo rastu.

Medijska kompanija "NeilsenIQ" je pre mesec i po dana izvestila da su cene toalet papira porasle za 15,6% u godini do maja – što je daleko iznad opšteg povećanja cena robe široke potrošnje, saopštio je irski "Raidió Teilifís Éireann".

Ono što je otežavajući faktor za potrošače jeste činjenica da trgovci, kada počnu da osećaju pritisak vezan za povećanje cena, prestaju da određene proizvode drže na akciji.

Dakle, to znači da potrošač odjednom mora da plati punu cenu, što znači da se povećanje oseća mnogo gore nego što zapravo jeste.

Video: U ovom butiku se tik uz garderobu prodaje toalet papir: Parola snađi se, kako ne bi propao!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snalazimo se

    27. jul 2022 | 11:04

    Moracemo izgleda da koristimo obe strane kod brisanja .

  • Brunox

    27. jul 2022 | 12:23

    Svakom se desi kasnije i pre da nema vise cime da se obrise

  • Joca

    27. jul 2022 | 15:04

    Sve privilegije normalnog zivota imace samo bogati, tj. veoma mali broj ljudi. Ostali, tj. sirotinja, su pusteni niz vodu i morace da se snalaze u vestacki izazvanoj inflaciji svuda u svetu, big reset kako je nazivaju oni koji hoce da smanje potrosnju svega...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>