• 4

Pročitao jednu cenu u meniju, stigao mu račun od 10.000 RSD: Čija je greška? Pazite kada naručujete

Veliku pažnju korisnika na Reddit-u izazvala je i fotografija pice, kupljene na Braču

  • 4
Jastog, belo vino, večera, račun Foto: Shutterstock

Gost jednog restorana na Malom Lošinju ostao je neprijatno iznenađen nakon što je dobio račun za večeru. Naime, dve porcije škampa platio je 690 kuna, ili nekih 90 evra (10.700 RSD).

"Ostao sam šokiran jer je na meniju pisalo da su škampi 70 kuna (oko 9 evra ili 1.100 dinara), ali nije pisalo objašnjenje. Nije bilo naznačeno da je 70 kuna, zapravo, cena za 100 grama škampa - rekao je jedan čitalac portala Net.hr.

Razočarani gost je na kraju svima sledeće: "Pažljivo čitajte šta piše na ribljim jelovnicima. Nemojte nasesti kao što smo mi!".

Podsećamo vas i na priču o Srbinu koji je otišao na more u Albaniju, i takođe ostao "zatečen" kada je dobio račun u jednom ribljem lokalu. On je, naime, preporučio ovaj restoran, jer je bio zadovoljan iznosom koji treba da plati.

Ali, sa ovom, gorepomenutom pričom o škampima na Malom Lošinju, svakako ne dolazimo do kraja neprijatnim iznenađenjima gostiju koji odluče da posete Jadran ove sezone: od kafe, klub-sendviča i morskih plodova, dolazimo i do brze hrane.

Veliku pažnju korisnika na Reddit-u izazvala je i fotografija pice, kupljene na Braču, uz opis: "Zlatni Rat large pizza". Međutim, problem je, ističe Večernji.hr, u tome što je pica veličine ruke muškarca koju ju je kupio, a platio je 80 kuna ili skoro 11 evra.

Pica, vegetarijanska Foto: Shutterstock

Nije bilo potrebno mnogo vremena da krene rasprava, ali i šale na račun pice i žestoke kritike upućene hrvatskom turizmu.

"Pljačkam turiste kada dođe leto; 80 kuna naplatim mini margarito", šaljivo je napisao jedan od korisnika, dok su drugi istakli kako je "ovo sve samo ponuda i potražnja".

Padale su brojne pošalice vezane za veličinu pice i cenu, a neki su ovom problemu pristupili i malo ozbiljnije, rekavši da je "turizam lepa stvar, ali da treba znati kako s njim".

"Ovakvu lepotu kakvu ima Dalmacija i ostrva, nema niko. Samo treba znati očuvati to. More puno prljavština, plaže nikad prljavije. Za male pare se može staviti još nekoliko kanti za smeće i zaposliti nekoliko ljudi da čiste plaže", glasi ovaj komentar.

Osim toga, nedavno smo pisali i o paprenoj ceni pice na Hvaru, i to u običnoj pekari.

Video: Vlada ograničila cenu svinjskog mesa: Plećka jeftinija za 173 dinara, svinjski vrat za 218

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bjelopavlic

    1. avgust 2022 | 11:39

    Pa zasto idete u Hrvacku? U Albaniji je i jeftinije i jubaznost na visokom nivou. I sto je najbitnije bezbedno možete da setate i pricate na srpskom

  • bingica

    1. avgust 2022 | 12:40

    Skampi za 9e, kako da ne!

  • dr.

    1. avgust 2022 | 14:01

    Tako se i meni desilo pre par godina u Istri tacnije Umagu,100g neke ribe 14e ja mislio cela riba,konobar doneo dve ribe posluzio i posle naplatio 100e.Nista neuobicajeno treba samo citati sta pise u jelovniku😁

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>