• 42
 ≫ 

Ada Bojana je magnet za turiste ove godine, ali će vam tamo naplatiti i majonez: Cene veće nego u Kotoru

 ≫ 

Pica na Adi Bojani košta 11 evra u barovima na plaži, dok je ona nadomak Budve najviše 6-7 evra

  • 42
Ada Bojana račun Foto: Shutterstock, Telegraf.rs

Ada Bojana, Velika plaža i uopšte Ulcinj popularni su postali naročito u poslednih nekoliko leta. Stoga nije ni čudo što su i tamošnji ugostitelji požurili da to naplate.

Građani koje smo zatekli na Adi Bojani, a koji su se odlučili da ovog leta borave tamo, kažu da su cene ove godine drastično veće.

- Za dva dana sam sam potrošio 150 evra, da me pitate tačno kako, nisam siguran - kaže nam jedan Beograđanin B.D. (27).  Prema njegovim rečima, neprijatno je iznenađen činjenicom da su osim restorana i barova na plaži, cene podigile i lokalne pekare, pa je, kako nam svedoči, poredeći cene u Petrovcu, pa i u Kotoru, uvideo da je Ada Bojana znantno skuplja.

To se, kako nam kaže, najviše vidi po hamurgerima, pici, pivu i sličnim proizvodima. Primera radi, pljeskavica u Kotoru sa svim prilozima košta 3, 50 evra, dok je takvu u brzoj hrani na Adi nemoguće naći ispod 6 evra.

Pica na Adi Bojani košta 11 evra u barovima na plaži, dok je ona nadomak Budve najviše 6-7 evra. Razlika je očigledna i na piću.

Pohovana palačinka, 4 piva i voda u Rafailovićima košta 11 evra na plaži, dok je, kao što smo gore naveli, toliko kaprićoza u Ulcinju.

Međutim, tu nije kraj. Pojedini ugostitelji su se dosetili pa dodatno naplaćuju priloge, ili ono što je do sada bilo podrazumevano da ide uz jelo, kao dodatak koji nije extra - majonez. Naime, ukoliko želite malo majoneza, na Velikoj plaži će vam to naplatiti još evro. Iako to možda za neke nije veliki ceh, činjenica je ipak da se neće libiti da naplate sve što mogu. 

Na čuvenoj Velikoj plaži iznajmljivanje suncobrana i kompleta ležaljki košta od 10 evra pa naviše, u zavisnosti od izbora plaže duž 13 kilometara dugačke obale do Ade Bojane. Kafa je od 1,8 evra, sok od 3 evra, pivo od 3,3 evra, a pica od 10 evra pa naviše.

Video: Vikend jutro na kišovitoj Adi Bojani

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mili

    8. avgust 2022 | 15:44

    Ajde dosadni ste vise,idete na more da bi slikali racune...nemoj onda ni ici ako je sve skupo,sedi kuci i uzivaj...

  • Nenad

    8. avgust 2022 | 14:30

    Kupis lepo pivo u Voli koje je jeftinije i poneses na plazu i uzivas

  • kale

    8. avgust 2022 | 14:16

    Kad se sve to pretvori u dinare pa pogledate kliko to sve kosta u Beogradu na adi, minimalne su razlike obzirom da je plaza u pitanju

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>