• 14

Mala kafa s ledom u plastičnoj čaši 250 RSD: Da li su neki beogradski lokali precenjeni?

Kakvo je vaše iskustvo s kafeterijama u gradu? Pišite nam u komentarima

  • 14
starbaks kafa

Foto: shutterstock.com

U Sijetlu je pre malo više od pola veka otvorena prva, mala kafeterija. Iz nje se razvio ozbiljan biznis, po imenu Starbaks. Da je poznata kafeterija kojim slučajem - banka, rangirala bi se kao 385. najveća u SAD.

Dok Starbaks nije došao u Srbiju pre nekoliko godina, tačnije na proleće 2019, ljubitelji kafu su jedva čekali priliku da popularne napitke "ugrabe" negde u inostranstvu. U međuvremenu, "čekajući Godoa", Srbija je dobijala razne kafeterije vredne pomene - koje nude vrhunske kafe i specijalitete.

To svakako nije umanjilo atraktivnost Starbaksa niti veliku potražnju kada je američki lanac kročio na tlo naše zemlje, ali evo nekoliko "zamerki": način usluge, cene, ponuda u meniju.

Naša čitateljka je pre nekoliko dana u novootvorenom Starbaks objektu tražila tzv. šejkovani ledeni espreso, koji se može pronaći na zvaničnom sajtu, u odeljku "hladne kafe", pod nazivom Iced Shaken Espresso.

Međutim, radnik za šankom je rekao da ne zna o čemu se tačno radi, te da joj mogu napraviti "klasičan espreso s ledom, dva šota kafe i može da se šekuje (promućka)".

- Dobila sam prilično bljutavu kafu s mnogo leda, bez trunke mleka, i to platila 250 dinara. Mislim da je previše, s obzirom na ponudu, i činjenicu da se sami poslužujete i pijete iz plastičnih čaša. Atmosfera je kao u kantini, a cene prilične - kaže nam T. V. iz Beograda.

Imala je zamerku i na to što je sama morala da očisti sto, gde je - verovatno prethodni gost - prosuo šećer. "Za taj novac, očekujem više. Neki radnici prolaze, kao skupljaju poslužavnike i pregledaju stolove, ali očigledno ne mnogo ažurno. Čini se da ima malo radne snage... Opet, vidim da je lokal non-stop pun. Ljudi nesumnjivo vole Starbaks, čini se posebno stranci jer im je blizak. Ali, možda se način poslovanja razlikuju kod nas i u svetu, ne znam...".

Takođe, svako ko je barem jednom posetio ovu kafeteriju, zna za čuvenu "foru" s ispisivanjem imena kupca na čaši. Ovde je to, međutim, izostalo.

- Meni je to potpuno nebitno (smeh). Ali, primetila sam da su na drugaricinoj čaši napisali, na mojoj ne. Verovatno zbog gužve ili iz nekog drugog razloga, mada mislim da to utiče na renome, barem kada je reč o onima koji su navikli da dolaze u Starbaks. Ispisivanje imena je neka vrsta simbola ove kafeterije - dodaje T. V.

Inače, mnogi su na mrežama "kritikovali" ovaj lanac kafeterija zbog novih ponuda na meniju, pitajući se dokle idu marketinški trikovi da se privuku kupci.

@maariamarmora ☕️🍋Surprisingly, this is a thing! (Just not on the menu) #starbucks #maariasbux #TheSuicideSquadMovie #coffeelemonade #aesthetic ♬ Chile (Nicki) - XXKATUSJINSUX

Naime, Starbaks je počeo da nudi kombinaciju kafe i limunade.

Kakvo je vaše iskustvo s kafeterijama u gradu? Da li su skupe i kakav je nivo usluge? Pišite nam.

Video: Stranci a domaći u Beogradu: Rekli su da smo ludi, ali mi smo ovde srećni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤣🤣🤣🤣😃

    12. avgust 2022 | 09:03

    U Srbiji kad je uživanje u pitanju ništa nije skupo ali cena buranije od 300 din ovih dana" previše je"

  • Stojko

    12. avgust 2022 | 09:00

    Pa sta hocete, kriza u Ukrajini se preliva i na malu kafu.

  • Hogar

    12. avgust 2022 | 09:45

    Kad seljana misli da pije kvalitet a dobije najgoru vrstu kafe...pa to vam je isto kao sa automobilima ako kupite BMW ili Mercedes..Porshe....Audi...u Srbiji taj isti model u inostranstvu je daleko bolji i kvalitetniji za njihovo trziste..pa setite se Nutele kad su se Hrvati pobunili zbog procenta lesnika u njoj...idi kupi Nutelu u Nemackoj ili Svici pa onda u Srbiji videces razliku....prema tome svoja kafa....svoji namazi.....i tako bi trebalo i za sve ostalo ali.......kompleksi su cudo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>