• 41

"Više pečuraka nego mesa, plastični tanjir i malo pirinča": Da li kineska hrana treba da košta 650 dinara?!

Naša čitateljka je za dve, kako kaže, "solidne" porcije azijske hrane dala 1.300 dinara

  • 41
Sukiyaki Sukijaki Foto-kolaž: Shutterstock

S obzirom na to da se ceo svet bori s inflacijom duže vreme, te da je ona u Srbiji u julu iznosila 12 odsto, ne čudi što su cene skočile u svim pravcima - posebno u sektoru hrane.

Ipak, da li su neke usluge otišle "predaleko"?

Naime, javila nam se vidno iznervirana čitateljka, s komentarom kako su cene hrane u tržnim centrima - u ugostiteljskim lokalima - prilično visoke, s obzirom na ponudu.

- Suprug i ja smo prvo krenuli do jednog restorana s kineskom hranom, a onda shvatili da oni rade samo dostavu. Odećmo do sledećeg, tamo stoji natpis na vratima: Kolektivni godišnji odmor. Na kraju smo bili prinuđeni da se počastimo azijskom hranom u obližnjem tržnom centru. Znam da je sve poskupelo, i da su cene vremenom rasle, ali ovo je zaista previše - priča nam T. Đ. iz Beograda.

Dve, kako kaže, "solidne" porcije teletine s pirinčem platili su 1.300 dinara.

- Ok, teletina je skuplje meso, sve sirovine su sada poskupele, ali prvi utisak mi je da smo najmanje dobili mesa. Bio je to plastični tanjir pun sosa i pečuraka, sa malo belog pirinča kao prilog - dodaje naša čitateljka.

Navodi kako je sumanuto da nešto što sami uzimate, i što se služi kao "brza hrana", u plastičnim tanjirima i sa plastičnim priborom, košta kao dobro jelo u restoranu, gde vas uslužuje konobar i gde se, ipak, spremaju kvalitetniji, svežiji obroci.

- Verovatno će svi sada reći, niko te ne tera da jedeš tu, ako ti je skupo, i to je tačno, ali ipak mislim da ova tema zavređuje pažnju... I to nisu cene samo za azijsku hranu, već i sve ostale, burgere, gotova jela, pice. Jeste da lokalni u šoping molovima plaćaju skuplji zakup, ali opet je previše, jer imaju i mnogo veći promet od drugih - navodi T. Đ.

Azijska hrana, štapići Foto: Shutterstock

Podsećamo, nedavno smo pisali i o visokim cenama kafe u Beogradu, u poznatoj kafeteriji, koje se takođe služe u plastičnim čašama.

Prema avgustovskoj projekciji očekuje se da će međugodišnja inflacija u trećem kvartalu dostići vrhunac, a da će zatim početi da opada, navodi se u avgustovskom izveštaju o inflaciji Narodne banke Srbije (NBS), u koji je Telegraf Biznis imao uvid.

Pišite nam da li se vi hranite u lokalim u tržnim centrima i smatrate li da su ta jela precenjena?

Video: Zašto kilogram boranije košta čak i do 300 dinara?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    20. avgust 2022 | 10:03

    Domaćice zasučite rukave i spremajte jela kod kuće, a ne da non stop držite mobilni u rukama i visite na društvenim mrežama pa su vam vrhunac kulinarskih umeća pržena jaja.

  • Hogar

    20. avgust 2022 | 09:14

    SVAKI DANAS HOCE DA NA BRZINU ZARADI DOBRE PARE...CENE SU POLETELE U NEBO NE SAMO HRANE NEGO SVEGA MISLIM DA CE LJUDI.MANJE JESTI PO TIM I SLICNIM MESTIMA JER PROSTO NIJE ISPLATIVO...DOSLO JE VREME JEFI KUCI I.PONESI OD KUCE..

  • Vitez Koja

    20. avgust 2022 | 09:43

    Pogledajte koliko košta mek.Cene su im takve da za te pare možete da sednete u restoran i kao čovek da jedete,naravno i mnogo kvalitetnije.To što oni imaju velike gubitke zbog sankcija koje su uveli, pa sada peglaju preko nenormalnih poskupljenja, barem što se mene tiče neće videti više.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>