• 3

Renovirali su svoj dom i sve objasnili u 14 minuta: Ovo je spisak koji vam treba pre nego što krenete u posao

Na početku adaptacije, potrebno je da se ceo stan isprazni od nameštaja, a zatim se kreće na rušenje

  • 3

U ovo vreme kada divlja tržište nekretnina, jedno od pitanja je da li vredi renovirati neki objekat ili je isplativije kupiti nov. Ukoliko ste i sami vlasnik prostora kojem je potrebna adaptacija, onda je i muka veća.

Cene usluga majstora takođe su porasle, a čini nam se nekada da se menjaju i na nedeljnom nivou. Da li znali na primer, da je cena renoviranja garsonjera veća od cene renoviranja većih stanova po kvadratnom metru? Razlog za ovo jeste što adaptacija kupatila i kuhinje nose veliku cifru u troškovima.

Cene mogu da variraju u odnosu na dostupnost majstora, lokaciju stana i mnogo drugih faktora. Dajemo jedan primer mladog bračnog para koji može da posluži za inspiraciju.

Oni su snimili ceo tok renoviranja kuće koju su srušili i obnovili. Sve je stalo u 14 minuta.

"Potpuno smo renovirali naš porodični bungalov i evo u kratkom videu dokaz kako su to uradili naši neimari.. samo da je renoviranje zaista trajalo samo 14 minuta", našalila se Kerry Whelpdale, koja je vlasnica kuće.

U nekoliko minuta smestili su radove i možete videti ogromne promene. Od poda do krova, trudili su se da promene svaki kutak na bolje.

Spisak radova za svako renoviranje

Na početku adaptacije, potrebno je da se ceo stan isprazni od nameštaja, a zatim se kreće na rušenje. Sav šut prilikom rušenja treba da se odnese na deponiju.

Rušenje je deo adaptacije koji se radi jako brzo i za njega nije potrebno više od jednog do dva dana. U ovim radovima treba predvideti sledeće:

- vađenje sanitarija i odnos na deponiju

- skidanje stare keramike kuhinje i kupatila

- rušenje dela pregradnog zida, demontaža starih unutrašnjih vrata i stare rasvete

Nakon što se stan isprazni i ogoli, sledi izrada nove instalacije za struju, vodu, grejanju i klimatizaciju. Ukoliko je stan stariji, predlaže se da se prilikom renoviranja zameni kompletna elektroinstalacija, odnosno da se svi stari kablovi i cevi zamene novim. Ovo će povećati cenu renoviranja ali i garantovati da ćete biti mirni dugi niz godina.

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>