• 41
 ≫ 

"Dve Kole koštaju kao velika pica, voda 200 RSD": Cene pića u novom akva parku kao u Beogradu

 ≫ 

Da li posećujete javne/privatne bazene i akva parkove u našoj zemlji?

  • 41
koka kola, pica, ena hrane.bazen akva park

Foto: Shutterstock

Svake letnje sezone, tradicionalno, u Srbiji "eksplodira" biznis vezan za privatne i javne bazene, banje, akva parkove...

Leto je dugo, tako da sve i da odete na more, uvek je dobro "osvežiti se" i u svom mestu ili negde u okolini većih gradova. Ponuda je sve raznovrsnija iz godine u godinu, a novim, modernim akva parkom ove godine može da se pohvali i Vrnjačka Banja.

Ko je posetio inostrane akva parkove, recimo, u Grčkoj ili Turskoj, može da potvrdi da novootvoreni akva park u Pomoravlju ne zaostaje: nudi bazen s talasima, WetDeck, bazen sa gusarskim brodom, lenju reku, pool bar, bazen s masažerima, kao i hranu i piće.

Prednost je što deca do 7 godina starosti ne plaćaju ulaz, te što su karte jeftinije u popodnevnim satima: tada su 1.000 za odrasle, a inače su 1.300 dinara, međutim, mana su cene pića.

- Bili smo za vikend, vrlo smo zadovoljni ponudom koja se tiče same zabave, tobogana, bazena, ali, moram reći da su pića bezobrazno skupa. Recimo, picu 32 cm smo platili 700 dinara, a za malu vodu traže 200 dinara! Da ne pominjem da je limenka 300 RSD. Dakle, dve Koka-Kole koštaju maltene kao jedan konkretan obrok koji smo podelili suprug, dete i ja - priča nam jedna mama iz Beograda.

- Poređenja radi, od nekih naših turista čujem da je cena pice na severu Italije ove godine 10-12 evra, dok je Koka-Kola tri, tri i po evra. Dakle, razlika nije neka, a standard jeste - dodaje.

S druge strane, kaže da je dobro to što se ulaz za decu mlađu od sedam godina ne plaća, a kako su oni roditelji devojčice (6) i dečaka (2), onda su za karte dali 2.600 dinara.

Ipak, ako dolazite iz Beograda, računajte za to da vam treba dosta novca i za gorivo. U startu, za jedan dan u ovom akva parku treba da izdvojite nekoliko hiljada dinara.

aqua park

Foto: shutterstock.com

 

- Bili smo i u Jagodini, tamo su cene nešto niže, posebno ulaznica za odrasle koja je 600 dinara, ali deca takođe plaćaju ulaz, mislim nekih 400 dinara - dodaje M. T.

Sredinom ovog meseca pisali smo o tome da su i privatni bazeni sve popularniji, ali i da pojedini vlasnici krše zakon jer istu uslugu naplaćuju različito.

Da li posećujete javne/privatne bazene i akva parkove u našoj zemlji ili u inostranstvu, i kakva su vaša iskustva?

Video: Platiš 1.000 evra da doručkuješ u đakuziju sa pogledom na Alpe: Dezert u društvu lama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tam

    29. avgust 2022 | 10:13

    One koji idu na takva mesta i treba lešiti. Bolje da odu na more i uživaju i vide svet nego što bacaju novac na gluposti.

  • Oni

    29. avgust 2022 | 10:05

    Sa dvoje dece,znaci nas cetvore taj dan izasao oko 10000din,karte samo 4000din,jedna klopa,pljeskavice,pica.. i svako po pice

  • Make

    29. avgust 2022 | 10:05

    Malo je to treba udarati da usi otpadaju

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>