• 3

"Koji Zagreb, nisam tamo bio u životu": Hteli da mu naplate putarinu 2.800 dinara - nije pristao

Kartica je očitala da se uključio na auto-put kod Zagreba, umesto kod 457 kilometara udaljenog Imotskog

  • 3
Naplatna rampa

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Jedan Hrvat našao se u nebranom grožđu kada ga je na izlasku sa auto-puta dočekala putarina od 181 kune (oko 2.830 dinara), umesto 23 kune (360 dinara), koliko je imao u rukama.

Kako je objasnio za Večernji list, uputio se iz Imotskog ka Kaštelu. Ukupna kilometraža između ova dva mesta iznosi 91.3 kilometara, a njemu je naplaćeno čak četiri puta više (386.4 kilometara), odnosno, kao da je krenuo iz Zagreba.

Kaštelanin je bio u stanju šoka kada mu je saopšteno "da njegova kartica očitava uključivanje na auto-put iz Zagreba", ali je ubrzo počeo da odmotava film i shvatio je da je potencijalno žrtva prevare.

"Na naplatnim kućicama na auto-putu su sve rampe bile zatvorene, osim one s ENC naplatom. Ovaj put se oko rampe šetao neki čovek, prvi put sam ga u životu video i on je umesto mene pritisnuo dugme i dao mi kartu. Uzeo sam je i uključio se na auto-put", priča Kaštelanin, dodajući da često iz auto-puteva šalju ljude da pripomognu, pa mu nije ni na kraj pameti bilo da je u pitanju neko drugi.

"Koji Zagreb, nisam bio tamo u životu. Sve ja to njima govorim, a oni navalili na mene kao da sam lopov", dodaje.

Nakon sat vremena rasprave sa zaposlenima, i molbe da pogledaju kamere sa rampe na kojoj je uzeo karticu, kako bi utvrdili da govori istinu, morao je da potpiše izjavu da ne želi da plati putarinu.

"Sada ću morati valjda na sud", zaključuje on.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>