• 2

Želite da znate gde vam odlazi novac – Evo rešenja (ANKETA)

Ušteda novca nije uvek tako jednostavna kao što se čini po često propisanom savetu "odloži i ne diraj"

  • 2
Ugovor muskarac žena posao

Foto: Shutterstock

Budući da nam finansijske brige stalno privlače pažnju, može biti teško izdvojiti novac za buduće ciljeve, događaje ili neizbežne hitne slučajeve. Srećom, jedna od mnogih sjajnih stvari koje je iznedrila fintech revolucija su mobilne aplikacije dizajnirane da vam pomognu da "ostavite novac sa strane".

Ukoliko već dugo planirate putovanje ali vam malo fali do budžeta za realizaciju, ili želite novi TV, ali uvek iskrsne nešto preče– onda imamo rešenje za vas.

Sa kompanijom Visa, svetskim liderom u digitalnom plaćanju, pripremili smo predlog mobilnih aplikacija, koje vam mogu pomoći da bolje organizujete kućni budžet, pratite sve svoje izdatke i uštedite za kratkoročne ali i dugoročne ciljeve.

1. My Piggy Bank – Uštedite za putovanje, novi auto ili laptop

Ako ste kao dete imali svoju kasicu prasicu, i redovno odvajali novac koji vam preostane - dobro je znati da danas postoje digitalne verzije.

My Piggy Bank je besplatna onlajn kasica koja korisnicima omogućava da uštede za svoje ciljeve - novi auto, putovanje, laptop ili možda dnevnu sobu. Aplikacija vam pomaže da pratite novac u kasici i vidite koliko još treba da uštedite da biste postigli željeni finansijski cilj. Prvo, jasno definišite cilj, ukupna sredstva za ostvarenje i iznos sa kojim počinjete. Zatim, svaki put kada odvojite novac u kasicu-prasicu, ili uzmete novac iz nje, snimite to pomoću ove aplikacije, gde možete da vizualizujete svoj napredak i izazovete sebe da ispunite sve rokove koje ste postavili. Aplikacija je dostupna za android i Apple uređaje.

2. Monefy - Organizujte kućni budžet

Kako upravljate svojim budžetom i pazite li na svaki dinar? Čuvate li račune, da li ih zapisujete u sveščicu ili eksel tabele? Sa aplikacijama poput Monefy praćenje finansija, je jednostavno.

Svaki put kada kupite kafu, platite komunalije ili obavite dnevnu kupovinu, potrebno je samo da unesete trošak — to je to! Dodajte nove zapise kada obavite kupovinu, kako ne biste nešto propustili. Potreban je jedan klik, tako da ne morate ništa da popunjavate osim iznosa. Praćenje svakodnevnih kupovina, računa i svega ostalog na šta trošite novac nikada nije bilo jednostavnije. Aplikacija je besplatna za preuzimanje, dostupna za android i Apple uređaje.

3. Wallet: Budget Planner Tracker – Pametni podsetnik za račune i bolju otplatu dugovanja

Ako često zaboravljate da platite račune, ratu kredita, stanarinu, imate dugovanja a niste najbolji ekonomista za planiranje otplate, Wallet: Budget Planner Tracker može biti rešenje za vas.

Aplikacija koje je besplatna za preuzimanje, napravljena je da vam pomogne da uštedite novac, planirate budućnost i vidite sve svoje finansije na jednom mestu. Aplikacija nudi fleksibilne budžete koji vam pomažu da planirate i odvojite novac sa strane za regulisanje dugova ili nešto vama važno. Uz jednostavne grafikone stičete jasan uvid u sopstveno finansijsko zdravlje, a aplikacija vas podseća da platite sve račune i dugovanja.

4. Goodbudget – Aplikacija za parove i porodice

Imate zajednički račun, dva prihoda a previše rashoda, te na kraju ne znate gde su vam otišle plate.

Goodbudget je aplikacija za parove i porodice jer nudi povezivanje više korisničkih računa za praćenje zajedničke potrošnje. Aplikacija beleži iz kog budžeta na šta trošite i memoriše transakcije, a ovom budžetu može se pridružiti neograničen broj korisnika. Aplikacija je besplatna za preuzimanje za sve android i Apple uređaje.

5. Fudget – Štednja za mlade početnike

Za mlade koji bi da štede ali bez komplikovanih grafikona i tabela, tu su aplikacije poput Fudget-a. Sve što treba je da napravite jednostavne liste prihoda i troškova i pratite stanje. Preuzimanje je besplatno i dostupna je na android i Apple uređajima.

Donošenje odgovornih finansijskih odluka može biti izazovno, ali i značajno lakše uz digitalne alate. Ukoliko ste razmišljali o napretku tehnologije i njenom uticaju na svakodnevne radnje, u upitniku kompanije Visa, možete podeliti svoja razmišljanja sa na nama.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tantor

    1. oktobar 2022 | 12:45

    Nema novca, nema sta da se stedi, svi cemo kolektivno da se hranimo na kontejneru...

  • Džoni

    1. oktobar 2022 | 09:41

    O bože...sad treba da instaliram aplikaciju da mi govori kako da štedim novac...još malo pa će nam savetovati da instaliram aplikaciju koja će da mi govori kad treba da idem u wc...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>