• 1

Iskoristi priliku: Do kraja novembra, kamatna stopa na štednju u 3 Banci i do 6,5 posto

U ovo doba godine, kada se obeležava Svetski dan štednje, tradicionalno se podsećamo značaja štednje, a pojedine banke nude značajne podsticaje za štediše

  • 1
3 Banka Foto: 3Bank

Jedna od njih je ove godine i 3 Banka, koja je odlučila da ponudi stimulativne kamate na oročenja na 10 meseci – 6,5 posto na dinarske i 3,5 posto na uloge u evrima. Ova promotivna akcija važi do kraja novembra.

-Štednja je najbolji način da obezbedite finansijsku stabilnost za svoju porodicu, koja je posebno važna u neplaniranim situacijama i nestabilnim vremenima. U skladu sa našim sloganom – svako zaslužuje priliku, jedan od glavnih ciljeva 3 Banke je edukacija građana na temu štednje, posebno onih sa niskim primanjima koji su i najugroženiji u nepredviđenim situacijama, pa je 3 Banka jedinstvena po tome što više kamate plaća na male nego na visoke uloge kako bi stimulisala štednju i manjih uloga - kaže Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora 3 Banke.

On objašnjava da od svog osnivanja, a pogotovo od 2020. od kad u banci većinsko vlasništvo imaju tri najpoznatije zelene banke iz Nemačke i Holandije, 3 Banka je posvećena ostvarivanju socijalnih i ekoloških ciljeva uz ciljeve prosperiteta same banke i zajednice u kojoj posluje. Zbog toga svaki proizvod i usluga koju banka nudi mora pospešivati ostvarivanje nekog od socijalnih, ekonomskih ili ekoloških ciljeva društva, a u slučaju štednje, to je edukacija onih koji nemaju ušteđevinu da počnu stvarati naviku da štede.

Direktor 3Bank Vladimir Vukotić Foto: 3Bank

-Naš pristup je takav u svim aspektima poslovanja. Poznati smo kao banka koja finansira male preduzetnike, male poljoprivrednike kao i građane sa otežanim pristupom kreditima. Ponosan sam što mogu da kažem da su naši kreditni klijenti, zahvaljujući našoj podršci, ne samo razvili svoje poslovanje, već i otvorili preko 65 hiljada radnih mesta. To je čitav jedan grad zaposlenih koji je stvoren našim delovanjem ali i podrškom naših štediša. Poveravanjem svojih depozita nama, oni daju podršku maloj privredi, novim radnim mestima, a samim tim i kvalitetu života u svojim zajednicama - istakao je Vukotić i objasnio da preduzetnici u ovoj banci mogu da dobiju kredit i već nakon prve godine poslovanja.

3 Banka je ponudila atraktivne uslove i za one građane koji su planirali da svoju ušteđevinu ulože u kupovinu nekretnine, a koji su usled rasta cena kvadrata kojoj svedočimo poslednjih meseci odložili svoju investiciju.

-Kao odgovor na taj trend a i kao alternativnu mogućnost, u 3 Banci smo uveli novi štedni proizvod, rentnu štednju, koja kljentima omogućava da ostvare prihod svakog meseca a da pri tom ne moraju da kupuju nekretninu. U zavisnosti od visine depozita, naše štediše mogu da ostvare prihod približan onome koji bi ostvarili ulaganjem u nekretnine a bez dodatnog napora kupovine, renoviranja, opremanja i izdavanja nekretnine - objasnio je Vukotić, navodeći primer mesečne kamate od 55,000 dinara neto na uloženih 10 miliona dinara depozita ili 250 evra neto na uloženih 100,000 evra depozita.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>