• 0

Proverite kolekciju figurica iz Kinder jajeta: Priča se da bi na pojedine moglo da se zaradi i do 12.000 evra

Ako ste od onih roditelja koji su ih čuvali, sada biste možda mogli to i da unovčite

  • 0
Kinder Surprise jaje Foto: Pixabay

Kinder jaje već decenijama važi za slatkiš koji najviše raduje mališane, ne toliko zbog same čokolade, koliko zbog igračkice koja se dobija unutar njega.

Upravo, ako ste od onih roditelja koji su ih čuvali, sada biste možda mogli da zaradite pravo "malo bogatstvo". Naime kako prenosi Večernji.hr, kolekcionari ne štede novac, a posebno su zainteresovani za Štrumpfove.

Ukoliko u svojoj kolekciji imate Štrumpfa noćnog čuvara, onog sa frulom ili ogledalom, navodno biste mogli da zaradite i nekoliko hiljada evra.

Kako prenosi Večernji, na Ebay-u figura Štrumpfa noćnog čuvar ima cenu od čak 12.000 evra ali treba da znate da iako su kolekcionari navodno spremni da plate tu sumu, vrlo su detaljni.

Tako, traže onog Štrumpfa za kojeg je korišćen uložak od plave, tvrde plastike, sa naslikanim šeširom i pantalonama.

Dalje navode da štrumpf sa instrumentom može dostići vrednost između 5.000 i 10.000 evra, ukoliko je u pitanju bela figurica sa crvenom frulom.

Naime, u ovom slučaju, u pitanju je greška u proizvodnji, dok za regularne štrumpfove sa frulom navodno možete zaraditi nekoliko stotina evra.

Kada je reč o "malom biću plave boje" sa ogledalom, može vam doneti od 4.800 do 6.000 evra navode. I ovde postoji caka, ogledalo mora da bude srebrne boje, umesto bele.

Štrumf na štulama prema pisanju hrvatskog lista vredi oko 900 evra.

Još jedna figura koja ima veliku vrednost je patuljak Ferdi Fallobst. Ako je od tamnog osnovnog materijala, vredi između 2.000 i 3.500 evra.

Figurice Asterixa i Obelixa na primer vrede između 100 i 180 evra.

Ipak, mi nismo uspeli da pronađemo oglase za koje su ponuđene ove sume, što ne znači da možda u nekom trenutku nisu tražene, ili će ponovo biti.

Tako da vredi proveriti da li se ove igračke nalaze i u vašoj kolekciji.

Video: Golub od milion evra: Evo kako zaboravljeni hobi i u Srbiji može da donese mnogo para

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>