• 0

Da li se sad isplate poklon kartice za praznike? Stručnjak savetuje da ih izbegnete iz jednog razloga

Prošle godine je svaki deseti kupac dobio na poklon karticu za potrošnju u kompaniji koja je propala

  • 0
Trgovina, šoping, gift card, poklon kartice

Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Britanci upozoravaju kupce da ove godine izbegnu kupovinu poklon kartica za Božić, s obzirom da ne postoji garancija da će moći da ih upotrebe ukoliko usled ekonomske krize pojedini prodavci kartica ne opstanu.

Kako prenosi britanski The Sun prošle godine je svaki deseti kupac dobio na poklon karticu za potrošnju u kompaniji koja je propala.

A istraživanje od 2.000 kupaca pokazalo je da je 7 odsto njih dobilo poklon karticu za maloprodaju koja je propala od marta 2020.

Problem je što ne postoji automatsko pravo na povraćaj novca.

Primera radi, neki od prodavaca, uključujući Topshop i Miss Selfridge, dozvolili su kupcima da plate samo 50 odsto ukupne cifre sa poklon karticama dok su ostatak sume morali da nadoknade iz svog džepa, nakon što je poslovanje za prošli Božić upalo u administraciju.

- Ako dobijete poklon karticu za Božić, obavezno pažljivo proverite sitna slova da biste pronašli datum isteka i uverite se da se nećete suočiti sa neočekivanim troškovima ako svoj vaučer ne potrošite brzo - rekla je stručnjak za potrošačka prava Lisa Veb, savetujući da je ove godine bolje opredeliti se za poklon u vidu novca.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>