• 7

Zamenite klasični novčanik mobilnim i ostvarite keš-bek

Svakodnevno nešto plaćamo. Bilo da je u pitanju kafa za poneti, samo jedna namirnica u radnji u kraju za koju shvatate da vam nedostaje usred kuvanja ručka ili vožnja taksijem kada kasnimo na posao – otvaramo tašnu, vadimo novčanik, iz njega karticu, završavamo plaćanje i žurimo da pređemo na najbolji deo istog – uživanje u onome što smo platili. Mi vam otkrivamo prečicu kako da do najboljeg dela dođete još brže i praktičnije.

  • 7
Mastercard Pay and get Foto: Mastercard

Mobilni telefon vam je sigurno uvek pri ruci pa je trenutak idealan da njega pretvorite u sredstvo za plaćanje. Predstavljamo vam mobilne novčanike – način da svoju svakodnevicu još malo pojednostavite, u skladu sa savremenim tempom života u nekoliko jednostavnih koraka:

  1. Proverite da li vaša banka omogućava mobilna plaćanja – u Srbiji su to trenutno Banca Intesa, Banka Poštanska štedionica, NLB Komercijalna banka, OTP banka, ProCredit banka, Raiffeisen banka i UniCredit banka.
  2. Odaberite novčanik za sebe u zavisnosti od toga da li koristite iOS ili Android uređaj.
  3. Instalirajte aplikaciju mobilnog novčanika i otvorite je.
  4. Kliknite na opciju „+“ da biste dodali svoju Mastercard platnu karticu bilo tako što ćete slikati karticu ili ručno ukucati potrebne podatke.
  5. Vaš mobilni novčanik je spreman za korišćenje.
Mastercard Pay and get Foto: Mastercard

Ako se pitate gde se to plaća mobilnim novčanikom, odgovor je svuda. Bilo gde da možete platiti platnom karticom, možete platiti i mobilnim novčanikom jer se samo plaćanje obavlja beskontaktno, prislanjanjem telefona na POS terminal. U zavisnosti od novčanika, plaćanja potvrđujete unošenjem koda za otkjučavanje telefona ili biometrijski (tako što skenirate lice ili otisak prsta, kao kad otkjučavate telefon), a činjenica da vam je telefon sve vreme u rukama pruža dodatni osećaj kontrole.

Mastercard Pay and get Foto: Mastercard

Za kraj, najbolji deo – keš-bek. Ako tokom novembra obavite ukupno pet plaćanja svojim mobilnim novčanikom i Mastercard karticom u njemu u ukupnoj vrednosti od minimum 3.000 dinara, na račun će vam se vratiti 1000 dinara. Pređite odmah na najbolji deo.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzombica

    17. novembar 2022 | 09:39

    I kad je prazna baterija na telefonu, šta tada? Ili kad sam na pijaci, šta tada? Ili kad sam u radnji koja ne prima kartice šta tada? I još gomila drugih problema...

  • n

    17. novembar 2022 | 15:38

    fenomenalna stvar, koristim od prvog dana kad su omogćili.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>