• 4
 ≫ 

Prošli smo Azurnom obalom, samim centrom Nice: Da li hrana zaista košta papreno?

 ≫ 

Azurna obala važi za jednu od najskupljih oblasti u Francuskoj i generalno za jednu od najskupljih u Evropi

  • 4
Nica, cene, cene u Nici Foto: Telegraf.rs

Azurna obala se proteže duž Sredozemnog mora, a predstavlja jedinstven spoj tradicije i turizma. Kupcima nekretninama je posebno primamljiva jer čini savršeno mesto za odmor, sa više od 300 sunčanih dana godišnje.

Ipak, kuće i vile koje se grade na ovom mestu koštaju papreno, tako da klijentelu uglavnom čine kupci sa izrazito "dubokim džepom".

Za ljubitelje mediteranske klime i čistog vazduha, podno Alpa, Francuska rivijera je "san snova", posebno ako volite miris i lepotu jasmina i mimoza. Inače, mesto je ponelo askavu titulu najlepše obale na svetu.

Najveći grad je Nica, udaljena nekih 25 km od Kana i 13 km od Monaka. Čitava obala odaje utisak otmenosti i raskoša, a poznato je i da tu često borave slavne ličnosti iz celog sveta.

Ujedno, Azurna obala važi za jednu od najskupljih oblasti u Francuskoj i generalno za jednu od najskupljih u Evropi. Zbog toga se nameće osećaj da ovde mogu doputovati samo oni sa dubokim džepom.

Međutim, ovih dana cene nisu toliko paprene.

Mi smo prošli centrom Nice gde smo zabeležili cene brze hrane na ulici. Obišli smo uski centar grada, Aveniju Tir i Nitr Dam, ulice Kamartin i Pariz, a koje su nedaleko od železničke stanice Nišvil (Nice - Ville).

Tako, primera radi, pivo košta 4 evra. Kafa 2, čaj (popularni bubble) je 5 evra. Čašu vina platićete minimum 5 evra.

Brza hrana je kao u svim evropskim gradovima. Postoji dnevni meni, gde možete da iskombinujete obrok za 8 evra, ali i za 17. Salate su od 4 evra do 1o, koliko košta "Cezar salata". Porcija sa svinjetinom je na primer, 7, 50 . Pica sa mocarelom je  7, 50 evra, dok kebab košta 10. Zanimljivo je da kondome možete da kupite i na aparatima poput bankomata.

A opšrinije o tome koliko koštaju famozna francuska vina, čitajte u našem posebnom tekstu OVDE.

Video: Snimili smo dve super jahte u Monte Karlu, evo kome pripadaju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>