• 6
 ≫ 

Navijači u Kataru iznenađeni cenom osnovnih obroka: Čizburger "oskudnog" kvaliteta košta skoro 30 evra

 ≫ 

Grčka salata bi vas "stajala" nešto više od 10 evra, ali ni tu ne biste u potpunosti uživali u izvrsnom obroku

  • 6
Hrana, Katar

Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Svetsko prvenstvo u fudbalu počinje sutra, naši fudbaleri su večeras pristigli na mesto zbivanja, ali navijači nisu nimalo zadovoljni dosadašnjom organizacijom i cenama koje su ih dočekale u bogatom i raskošnom Kataru, gde sve na svakom koraku "pršti" od luksuza.

Pa ipak, neke osnovne stvari nedostaju, poput - pijaće vode. Nekoliko hiljada navijača iz svih krajeva sveta tako je satima čekalo na velikoj žegi da uđe u fan zonu, mnogi od njih su naposletku bili odbijeni, a za sve to vreme nisu mogli da kupe nijednu jedinu flašicu napitka od kojeg život znači.

A i da su mogli, pitanje je kolika bi bila njena cena. Znajući da je alkohol zabranjen, a da su svi ugostitelji požurili da podignu svoje cene kako bi dodatno zaradili na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, za neke osnovne stvari sada je potrebno izdvojiti višestruko više nego što je to ranije bio slučaj.

Tako jedan najobičniji čizburger, koji je toliko mali da sadrži samo kajzericu, krišku paradajza, parče mesa od oko 40-50 grama i listić sira košta ni manje ni više nego 25 britanskih funti, odnosno oko 29 evra?! Kvalitet takođe ne deluje preterano zadovoljavajuće, pa se navijači sa pravom bune zbog užasnog "tretmana" njihovih novčanika.

Posebna priča je grčka salata, koja liči na sve osim na to. Porcija u kojoj se nalazi samo nekoliko listića zelene salate, krastavca, paradajza i jedan komadić feta sira koštao bi vas devet funti (oko 10,50 evra). 

Teško da će se ugostitelji prilagoditi navijačima, pošto će ovi negde definitivno morati da obeduju. Ali, teško je i da će ovi poneti pozitivne utiske sa Mundijala o domaćinu.

Video: Mitrović: Znaš koliko me briga šta pričaju Brazilci? Da li lete? Možemo sa bilo kim:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>