• 9

Kakve su cene u katarskim marketima? Limun košta kao kilogram mesa, ali se voda prodaje budzašto

Navijači na Svetskom prvenstvu iznenađeni su visokim cenama hrane, na primer jedan burger je oko 30 evra

  • 9
Supermarket, prodavnica, hrana, potrošačka korpa kupovina

Foto: Shutterstock

Katar je u epicentru dešavanja od kako je počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu, a pored utakmica "poseban utisak" ostavlja na prisutne i po svojim cenama, o čemu je Telegraf Biznis već nekoliko puta pisao.

Podsetimo, jedan najobičniji čizburger, koji je toliko mali da sadrži samo kajzericu, krišku paradajza, parče mesa od oko 40-50 grama i listić sira košta ni manje ni više nego 25 britanskih funti, odnosno oko 29 evra.

Grčka salata, koja po viđenom, deli sa njom samo naziv, košta devet funti, odnosno oko 10.50 evra. Za tu cenu dobijate nekoliko listića zelene salate, krastavca, paradajza i jedan komadić feta sira.

Situacija na stadionu je nešto bolja, ali opet neadekvatna za jedno takmičenje. Miks sa orašastim plodovima košta 25 rijala, kokice 10 i čips 10 evra. Hot dog košta 25 rijala (oko 7 evra). Dok je burger 40 rijala odnosno 10 evra.

A kakve su cene u katarskim marketima? Na osnovu objave jednog tviteraša, neke su da poželite da se odmah preselite, dok vam se od drugih može zavrteti u glavi. Napominjemo, ovo su cene na sniženju.

Na primer, banane su 150 dinara kilogram (regularna cena 200 dinara), odnosno isto kao i kod nas. Limun iz Turske je neverovatnih 880 dinara za kilogram na sniženju (oko 1.200 dinara regularno), dok se kod nas cena kreće oko 200 dinara.

Tečni deterdžent od 2 litra je 620 dinara, odnosno mimo sniženja 1400 dinara, dok u Srbiji, litar i po deterženta ide do 650 dinara.

 

 

Kilogram piletine, i to bez sniženja je 270 dinara, s tim što je ograničeno na kupovinu jednog paketa po kupcu.

I najzanimljivije, 18 komada vode od litar i po je na sniženju 310 dinara, odnosno 510 dinara mimo sniženja. Ili ti, 17 dinara po flaši, odnosno 28 dinara kada nije sniženo.

Ova cena zaista iznenađuje, kako je upravo jedan od problema sa kojim su se susreli navijači na Svetskom prvenstvu - nedostatak pijaće vode.

Naime nekoliko hiljada navijača iz svih krajeva sveta tako je satima čekalo na velikoj žegi da uđe u fan zonu, mnogi od njih su naposletku bili odbijeni, a za sve to vreme nisu mogli da kupe nijednu jedinu flašicu napitka od kojeg život znači.

Sve o Kataru i utakmicama čitajte na našim stranicama Sporta.

Video: Piksi održao govor: Pogledajte trening reprezentacije Srbije dan posle poraza od Brazila

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    26. novembar 2022 | 17:36

    Da bi lakse shvatili ove cene, Katar nema pijacu vodu i svu hranu uvozi, nema obradivo zemljiste.I onda litar ipo vode 28 dinara,kod nas 40 50!

  • Lepa

    26. novembar 2022 | 13:47

    Ma pusti to nego gde je panter?

  • dragan

    26. novembar 2022 | 15:21

    Kod nas su skuplje s Plata 5 puta manja

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>