• 0

Uz štednju do ostvarenja želja i planova

Imate dobru ideju, ali ne znate kako da je realizujete?

  • 0
OTP Banka

Foto: Stefan Đaković

Kupovina motora ili automobila ne znači samo da ste sebi obezbedili prevozno sredstvo, već i putovanja svog života. Školarina za fakultet ne samo da će vašem detetu pružiti diplomu, već i mogućnost da se bavi onim što želi. Kada imate cilj, bio on mali ili veliki, već ste na pola puta do njegove realizacije. Dobar plan je motivacija za sledeći korak ka ostvarivanju svega što ste zamislili, a to je štednja sa svrhom.

Kratkoročni ciljevi

Nepisano pravilo glasi "Počnite sa malim". Putovanje o kom ste oduvek sanjali, organizovanje proslave gde će biti svi vaši dragi ljudi, renoviranje kupatila ili? Ovakvi ciljevi su ostvarivi relativno brzo i obično podrazumevaju od šest meseci do pet godina da biste postigli ono što želite.

Dugoročni planovi

Za razliku od kratkoročnih, dugoročni planovi se mogu realizovati nakon više od pet godina štednje. Najčešće se odnose na odvajanje novca za povećanje vašeg penzionog fonda, kupovinu nekretnine, finansiranja školarine na prestižnom univerzitetu i slično. Jednostavno, što je veći cilj to je potrebno više vremena i strpljenja kako bi se on postigao.

OTP Banka

Foto: Stefan Đaković

Gde je najbolje štedeti?

Novac može da se čuva na raznim mestima, ali ipak, najsigurniji je tamo gde se ne samo čuva već i uvećava - u banci. Kada imate cilj i znate za šta štedite, potrebna vam je podrška, a OTP banka će vam upravo to pružiti. Upoznajte se sa odličnim uslovima za oročenu štednju koja podrazumeva da ćete novac čuvati na računu u određenom dogovorenom roku, a nakon isteka tog perioda banka će vam isplatiti ugovorenu kamatu.

U slučaju da su vam potrebni saveti ili konkretna ponuda, možete ostaviti svoje podatke online, posetiti neku od ekspozitura OTP banke ili razgovarati sa operaterom Kontakt centra pozivom na broj 0800 23 23 22, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom od 8 do 13 časova. Pozivi su besplatni za fiksne i mobilne mreže iz Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari