• 0

Medicinska sestra smanjila radno vreme da bi se bavila hobijem: Cveće joj donosi 1.000 evra mesečno

Zarađuje oko oko 700 evra za veća venčanja, pružajući sve od dekoracije stola do cveća

  • 0
cveće baštovanstvo saksija presađivanje cveća

Foto: Shutterstock

Kada se Kler Talens ponudila da napravi cvetni zid za babinje njene rođake, nije ni slutila da će je to uvesti, u ono što će se pretvoriti, u njen dodatni posao.

Nekoliko godina kasnije, ono što je trebalo da bude hobi, podiglo je njene mesečne prihode za 1.000 funti (oko 1.160 evra). Kler je ispričala za britanski Sun da isprva nije shvatala koliko je skupo ili koliko vremena zahteva da se napravi jedan cvetni zvid.

Međutim, na sreću, još jedan gost je na babinjama njene nećake, zatražio da mu napravi dekoraciju. Kasnije, Kler je dobila zadatak i za prvo venčanje.

- Sve je nekako poraslo odatle. Ranije smo brinuli o novcu, kada izvedemo decu na večeru, a sada živimo komfornije - priča Kler.

- Takođe,uspeli smo da odemo na all inclusive odmor po prvi put - dodaje majka dvoje dece.

Inače, Kler je medicinska sestra od svoje 19. godine, a sada se proširila i na cvećarstvo i zarađuje oko 600 funti (oko 700 evra) za veća venčanja, pružajući sve od dekoracije stola do cveća.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Clare Talens (@bay_bloomskent)

U januaru, Kler je skratila svoje radno vreme na pola kako bi ispunila zahteve svoje strane, smanjujući godišnju zaradu medicinske sestre sa 18.760 funti (oko 22.000 evra) na 14.750 (17.200 evra) funti godišnje.

Njen savet za sve koji bi želeli da započnu neki dodatni posao je da rizikuju.

- Kada započnete, zahteva mnogo vašeg vremena, tako da morate da budete veoma pasionirani onim što radite. Treba da imate pozitivne misli.

Video: Jasmina Stojanović: Kako sporo živeti i raditi u ovom današnjem brzom vremenu?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari