• 3
 ≫ 

Kako da vam jelka izgleda "skupo", a da ne potrošite puno novca? Dovoljne su vam tri stvari

 ≫ 

Da li ste možda razmišljali da ove godine napravite svoje?

  • 3
nova godina, ukrasi, uradisam Foto: Maria Petrović

Tradicionalno, svake godine u decembru krene pomama za novogodišnjom dekoracijom, a nekako neizostavni deo na vašoj jelci je i po neki novi ukras.

Iako kupovina ukrasa predstavlja posebnu radost, razmislite da li vam je zaista neophodan baš taj jedan, koji i nije mnogo različit od onih od prethodne godine? Kada na to dodamo i poskupljenje, koje neće zaobići ni novogodišnju dekoraciju, da li ste možda razmišljali da ove godine napravite svoje?

Ne samo da ćete napraviti uštedu u porodičnom budžetu, već ćete imati i jedinstveni ukras, kreirate novu uspomenu sa vašom porodicom i naposletku, smanjujete upotrebu plastike.

Sve što vam je potrebno, za ove male, slatke, ekološke ukrase jeste glina koja se suši na vazduhu, modlice i dekoracija za ukrašavanje. Mi smo koristili vunicu u raznim bojama.

Koliko će vas izaći ovi ukrasi?

Pola kilograma DAS mase kreće se oko 400, a kilogram oko 600 dinara. Od samo pola kilograma možete napraviti bar 20 ukrasa.

Za kreiranje oblika koristite modle za kolače, koje se mogu pronaći u različitim veličinama za do 300 dinara po setu.

Cena vunice kreće se od 150 dinara pa na više, a vama je dovoljno da kupite par osnovnih boja i pravite kombinacije za vaše ukrase.

Jasnom računicom, ako se odlučite na primer da pravite jelkice, zvezde i irvase, trebaće vam tri boje vunice, zelena, plava ili žuta i smeđa, trebaće vam oko 540 dinara (ako računamo da je vunica 180 dinara).

Kada se sve sabere - DAS masa, vunica, i modlice, odnosno dvadesetak i više ukrasa koštaće vas - oko 1.100 dinara u jeftinoj varijanti, ili pak 1.250 u nešto skupljoj.

Ipak računajte na to da uvek možda imate neku vunicu od ranije u kući, ili pak postoje setovi koji se prodaju po nešto jeftinoj ceni.

Prošle godine cene ukrasa kretale su se od 450 dinara za 34 male, šarene kugle, dok su tri komada malo većih i "bogatijih" ukrasa stajali isto toliko.

Šest komada većih oslikanih kugli, u crvenim tonovima, koštalo je oko 600 dinara. Ali računajte na to da se kupovina nikada ne završi na jednom paketu kugli, ili ukrasa, već je uvek reč o kombinaciji više njih. Što na kraju može biti popriličan trošak.

Video: Top 3 saveta: Kako da se za ove praznike malo odmorite od posla?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤔

    17. decembar 2022 | 10:29

    Zašto jelka mora da izgleda skupo?

  • Kinez

    17. decembar 2022 | 10:04

    Za početak, ne treba vam jelka...

  • Перагеније

    17. decembar 2022 | 15:15

    "Kako da vam jelka izgleda "skupo" " -А зашто би требалода изгледа скупо?...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>