• 1

Da li se isplati solo putovanje? "Samci" plaćaju i do 90 odsto više aranžman

Primera radi, solo putnici plaćaju kabinu na kruzeru "P&O Mediterranean" 1.400 funti, dok oni u paru istu sobu plaćaju 749 funti po osobi

  • 1
putovanje/kofer Foto: Unsplash

Solo putnici plaćuju i do 87 odsto više, u odnosu na one turiste koji putuju u paru piše Sky news.

Istraživanje pokazuje da su oni često primorani da plate dodatnu sumu novca za rezervaciju dvokrevetne sobe i takođe su ostavljeni sa manje izbora.

Analitičari su otkrili da je klijentima Turističke agencije (TUI) naplaćivano 47 odsto više u proseku ukoliko putuju bez pratnje.

Primera radi, solo putnici plaćaju kabinu na kruzeru "P&O Mediterranean" 1.400 funti (oko 1.600 evra), dok oni u paru istu sobu plaćaju 749 funti po osobi (oko 850 evra), što je za 87 odsto manje.

Solo putnici su plaćali nešto manje sa agencijom Jet2Holidays, ali su imali i manje izbora, oko 20 odsto.

Turistička agencija (TUI) navodi da navedena povećanja cena u izveštaju ne odražava "putne navike njihovih kupaca, jer većina solo putnika putuje van velikih praznika i bira jednokrevetne sobe."

U međuvremenu, Jet2 rekao je da je učinio sve da "pobrine solo putnike" i dao im je popust od 30 funti na njihovu rezervaciju.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto!

    27. januar 2024 | 13:54

    Naravno da se isplati, jer komodotet NISTA ne moze da nadoknadi. Narocito ako putujes sa "slucajnim" saputnikom da bi bilo jeftinije. A i kruz kompanije su KONACNO shvatile i uvode i jednokrevetne kabine!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>