• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako tvoji dinari da rade za tebe

Vreme čitanja: oko 2 min.

Investirajte svoju štednju po odličnim kamatnim stopama i povoljnom kursu

  • 0
UniCredit Bank

Foto: Promo

Ekonomska neizvesnost na globalnom tržištu prisutna je već duži vremenski period, te mnogi svoje investicione planove odlažu ili stopiraju. Analitičari savetuju da je sada najmudrija investicija oročena štednja u bankama, u dinarima.

Dinarska štednja i dalje je isplativija od devizne, pokazuju podaci NBS, i taj vid štednje raste iz meseca u mesec od juna 2022. godine. Prinos od kamata, na oročenje od 12 meseci može doneti znatno više benefita od potencijalnih ulaganja u različitim oblastima, a posebno treba uzeti u obzir nivo sigurnosti koje ova vrsta ulaganja pruža.

Kao jedna od sistemski najvažnijih banaka na tržištu, UniCredit Bank prepoznaje prave prilike za dobrobit svojih klijenata, te je tako formirana i specijalna ponuda za štednju u dinarima koja važi do 31.marta 2023. godine. Naime, NKS od 5,2% na dinare i EKS od 5,27%, kijentima se prema odluci NBS omogućava štednja bez poreza na prihod od kapitala, a ukoliko vrše konverziju valute radi uplate dinara na štednju, isplata po povoljnijem kursu u odnosu na redovan, što je praktično način da "dinari rade za klijenta".

Reprezentativni primer: Ponuda važi za nove depozite od 01.02. do 31.03.2023. godine. Reprezentativni primer za Oročenu štednju u dinarima: Klasičan oročeni depozit u valuti RSD; iznos 1.000.000,00 RSD ; NKS fiksna, na godišnjem nivou: 5,20%; EKS 5.27%. Kamata se obračunava primenom proporcionalnog metoda; *Period oročenja: 12 meseci; Ukupan znos koji će korisnik primiti nakon perioda oročenja 1.052.722,22 RSD, ukupan i znos neto kamate: 52.722,22 RSD. Nema kriterijuma za indeksiranje depozita. U slučaju prevremenog razoročenja, Banka ne obračunava i ne naplaćuje kamatu za period od zaključenja ugovora do dana razoročenja. Obračun rađen na dan 01.02.2023. godine. Banka učestvuje u sistemu obaveznog osiguranja depozita uspostavljenog u R. Srbiji. Preduslov za oročenu štednju je otvoren Paket račun Štednje koji je besplatan. U slučaju konverzije radi deponovanja dinara nudimo primenu povoljnijeg kursa u odnosu na redovan za minimalan iznos od 10.000 EUR u dinarskoj protivvrednosti.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>