• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova "superprodavnica" prešišala Amazon, a postoji tek godinu dana: Rekordno preuzimanje aplikacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Matična kompanija ove platforme, Pinduoduo, listirana je na američkoj berzi i jedna je od najpopularnijih kineskih onlajn prodavnica

  • 0
Aplikacija Temu, skladište Foto-kolaž: Shutterstock

Nova platforma za onlajn kupovinu, povezana sa jednim od vodećih kineskih trgovaca na malo, brzo je postala broj 1 među aplikacijama u Sjedinjenim Državama - kada je reč o obimu preuzimanja (download-ovanja).

Štaviše, uspela je da, u tom kontekstu, nadmaši gigante Amazon i Volmart.

Prema pisanju CNN, Temu, onlajn prodavac sa sedištem u Bostonu koji deli istog vlasnika kao i kineski gigant Pinduoduo, debitovao je na Super Boulu u nedelju.

U pitanju je onlajn šop za gotovo svaku vrstu robe: od kućne opreme preko odeće do elektronike.

Tokom prestižnog sportskog događaja, koji se svake godine održava u Americi, Temu je predstavio reklamu koja podstiče potrošače da "kupuju kao milijarderi".

Temu sada želi da iskoristi svoj potencijal na najvećoj američkoj sceni.

- Želimo da podelimo sa našim potrošačima da mogu da kupuju sa osećajem slobode, zbog cena koje nudimo - rekao je portparol Temua za CNN.

Spot od 30 sekundi govori korisnicima sledeće:

"Osećajte se tako, kao da trošite kupujući mnogo stvari za male pare. Ženski kupaći kostim na Temuu košta samo 6,50 dolara, dok par bežičnih slušalica košta 8,50 dolara. Trimer za obrve košta 90 centi".

Ove iznenađujuće niske cene — barem po zapadnim standardima — uporedile su se sa Šeinom, kineskom brzom modom koja takođe nudi širok izbor jeftine odeće i kućnih potrepština, a koja je napravila značajan prodor na tržištima, uključujući SAD.

Šein važi za jednog od rivala Temua, zajedno sa američkom diskontnom prodavcem Wish i Alibabinim Aliekspresom. Inače, Temu se izgovara kao "ti-mu" ("tee-moo"), a pokrenut je tek prošle godine.

Njegova matična kompanija - Pinduoduo - listirana je na američkoj berzi i jedna je od najpopularnijih kineskih platformi za e-trgovinu, sa oko 900 miliona korisnika.

Video: Nagradna igra Uzmi račun i pobedi od ponoći preko aplikacije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>