• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Laru šokirala cena piva na čuvenom skijaškom takmičenju: Ovoliko Slovenci naplaćuju pola litre

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim piva, Lari je naplaćena i kaucija

  • 1
slovenija - planika

Foto: Igor Kupljenik/MI-PRESS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Spektakl u slovenačkoj Planici, čuvenoj skijaškoj skakaonici, od četvrtka je videlo ukupno 57.000 gledalaca, ali mnogo veću pažnju prisutnih od skijaških bravura privukle su cene hrane i pića u lokalu.

Dok jedni smatraju da su cene preterane, drugi su uvereni da su takvi iznosi potpuno normalni za ovakve događaje.

U Planici je bila i slovenačka rijaliti zvezda Lara Goršek Kos, koja je na Tviteru objavila svoje iskustvo sa lica mesta, prenose Slovenske novice. Upravo je ona skrenula pažnju javnosti na previsoke cene.

Lara je dva piva platila čak 14 evra, što ju je, sudeći po emotikonu u objavi, ostavilo bez teksta. Da stvar bude zanimljivija, u cenu je uračunat i depozit za dve čaše, koji ukupno iznosi četiri evra.

Neki korisnici interneta smatraju da pet evra za pola litra piva nije mnogo za ovakav događaj, dok drugi smatraju da su cene previsoke.

- Pet evra za pola litra piva nije ok cena za slovenačke standarde. Izvinite, ovo je pljačka usred bela dana - napisao je jedan korisnik.

Cene pića su inače bile iste kao i one zbog kojih su se mnogi zgražavali tokom Svetskog prvenstva u nordijskom skijanju. Za pola litra vode u flaši trebalo je izdvojiti 3,5 evra, a za rakiju šljivu pet evra.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca kiki

    3. april 2023 | 16:13

    Očigledno je da ne zalazi po BG splavovima pa joj skupo ovo od 5 evra...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>